Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'DriveXperience: Praktijkdagen voor jonge autorijders tot 25 jaar'
11okt 2017

DriveXperience: Praktijkdagen voor jonge autorijders tot 25 jaar

SLIEDRECHT / ALBLASSERDAM - Gemeente Sliedrecht organiseert op de zaterdagen 28 oktober en 4 november twee praktijkdagen voor jonge autorijders tot en met 25 jaar die maximaal 3 jaar hun rijbewijs hebben. Voor deze  DriveXperience zijn auto’s beschikbaar gesteld, deelnemers hoeven dus zelf geen auto te bezitten of mee te nemen. De praktijkdagen worden gehouden in Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam.

De deelnemers ervaren op deze praktijkdag zelf achter het stuur en in drie modules hoe goed ze als jonge autorijder zijn en welke verbeterpunten ze wellicht kunnen bereiken. In de eerste module rijden deelnemers met twee andere jongeren in de auto van een coach, een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving. Ze wisselen elkaar af aan het stuur, beoordelen hun eigen én elkaars rijstijl en geven mogelijke verbeterpunten aan. Dit gebeurt onder begeleiding van een coach die óók zijn oordeel geeft.

Gladwegdek, drugs en andere afleidingen
Tijdens de tweede module rijden de deelnemers op een gladde rem/slipbaan en voelen zelf wat het is om op glad wegdek onverwacht noodstops te moeten maken met verschillende snelheden. Ze merken hoe lang hun remweg is op een glad wegdek en bij verschillende snelheden en voelen de werking van het ABS remsysteem. De derde en laatste module gaat over alcohol, drugs en afleidingen. In een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling praten en discussiëren ze mee over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan. Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige voeren ze een open discussie hierover, over hun eerste kilometers als zelfstandig autorijder en over het omgaan met apparatuur in de auto die je helpt maar die óók kan afleiden.

Vrienden ook welkom
Iedereen van 18 t/m 24 jaar die maximaal 3 jaar hun rijbewijs bezitten, kunnen zich aanmelden en gratis meedoen. De praktijkdag begint om 9.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. De drie organiserende gemeenten zorgen voor een gratis lunch. Na afloop ontvangt iedereen een certificaat. Er kunnen per dag maximaal 48 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden wordt aanbevolen.

Aanmelden via de website
Meld je aan via www.thedrivexperience.nl of www.jongeautorijders.nl. Daar vind je ook meer info over het dagprogramma. Na aanmelding krijg je alle info per e-mail. Schrijf je nú in en doe mee.

The DriveXperience is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), waarin zij samenwerkt met de deelnemende gemeenten in de regio Drechtsteden aan verkeersveilige regio zonder vermijdbare slachtoffers.Deel dit bericht met je vrienden!