Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'School in Baanhoek-West twee dagen dicht om vloerconstructie' Foto van toen de school nog in aanbouw was (Google Streetview)
30okt 2017

School in Baanhoek-West twee dagen dicht om vloerconstructie

SLIEDRECHT - Kinderen van brede school Baanhoek-West in Sliedrecht moeten komende maandag en dinsdag thuis blijven. De school sluit de deuren, omdat de vloerconstructie verder moet worden onderzocht.

Uit een eerste technisch onderzoek is naar voren gekomen dat er geen direct instortingsgevaar is. Maar de gemeente Sliedrecht wil elk risico uitsluiten. Daarom wordt de constructie nog verder bekeken.

De laatste tijd gaan meer gebouwen dicht, omdat er mogelijk constructiefouten zijn gemaakt. Zo sloot de Erasmus Universiteit in Rotterdam onlangs het Polakgebouw.

De school in Sliedrecht ging vorig jaar pas open. De gemeente is eigenaar van het gebouw.

Bron: RTV Rijnmond.


Update: Brede School weer in gebruik
De Brede School Baanhoek - West aan de Menuet/Vivaldilaan in Sliedrecht is vanaf woensdag 1 november weer in gebruik genomen. Eerder sloot het gebouw de deuren in verband met een onderzoek naar de vloerconstructie. Dat onderzoek heeft uitgewezen dat er beperkte aanpassingen nodig zijn op twee plekken om het gebouw te laten voldoen aan de nieuwe normeringen van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De overige ruimten en lokalen voldoen aan de normering.

Om elk risico uit te sluiten worden tijdelijke aanpassingen geplaatst in afwachting van een definitieve oplossing (indien nodig). Als gevolg van deze aanpassingen zullen een lokaal en een kleedkamer voorlopig niet in gebruik zijn. Ook zal voor de zekerheid ondersteuning in de hal worden geplaatst.

Waardering voor ouders en kinderen
Ouders en kinderen konden vanaf woensdag 1 november weer terecht in het gebouw. Zij werden hierover geïnformeerd. De gemeente, de scholen en de kinderopvang hebben veel waardering voor de begripvolle en flexibele wijze waarop ouders hebben gereageerd op de plotselinge sluiting op maandag 30 en dinsdag 31 oktober.Deel dit bericht met je vrienden!