Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vrolijke gevulde schoenendozen voor Actie4kids'
30okt 2017

Vrolijke gevulde schoenendozen voor Actie4kids

SLIEDRECHT - Ook dit jaar doet de Gereformeerde Kerk Sliedrecht weer mee aan de ‘Actie Schoenendoos’ van Actie4Kids. In voorgaande jaren werden zo tientallen gevulde schoenendozen afgeleverd aan het centrale punt, voor verzending naar Afrika en andere landen.

Samen met u wil Actie4Kids 50.000 kinderen blij maken met een mooie versierde schoenendoos vol met schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel. Het is eigenlijk heel eenvoudig.

  • Je neemt een lege schoenendoos en beplakt deze met vrolijke plaatjes,
  • Je geeft aan of de doos voor een jongen of een meisje is en voor welke leeftijd (2-14 jaar.) in de folder op de website staat een label, die je op de doos kunt plakken.
  • De doos vul je met spullen bijv. schoolspullen, klein speelgoed of simpele toiletartikelen. Zie de lijst “Wat doe je in een schoenendoos.” Hier lees je ook wat je er echt niet in moet doen.
  • De doos sluit je met een elastiek.

“Voor jou van mij”
Miljoenen kinderen hebben het anno 2017 nog steeds heel moeilijk. De slogan van Actie4kids is “Voor jou van mij”: jouw speelgoed en geld delen met een kind, dat waarschijnlijk nog nooit een cadeautje heeft gehad. Jong en oud kunnen door het vullen van een schoenendoos laten zien dat er iemand is op de wereld, die aan hen gedacht heeft.

De gevulde doos kan worden ingeleverd in De Voorhof, Middeldiepstraat 6 op:

  • zaterdag 4 november van 10:00-11:00 uur of
  • vrijdag 10 november van   18:00-19:00 uur of
  • zondag.

De dozen worden dit jaar, door de Actie4Kids, aan kinderen gegeven in West-Afrika, (Oost-) Europa en het Midden-Oosten. Meer informatie over Actie4kids staat op de websiteDeel dit bericht met je vrienden!