zondag 28 november 2021

Alles over Sliedrecht

Matt van Wezel bondscoach vrouwenvolleybal Noorwegen

1 december 2017

SLIEDRECHT - Trainer-coach Dames 1 van Sliedrecht Sport Matt van Wezel wordt per ingang van deze zomer bondscoach van het nationale dames zaalvolleybalteam van Noorwegen. De aanstelling is voor vier jaar.

“Ik kijk er naar uit om weer met een nationaal team aan de slag te gaan”, aldus Van Wezel, die afgelopen zomer al enkele maanden bondscoach van het herenteam van Nepal was. “Noorwegen heeft sterke atleten, is een goed georganiseerd land en heeft een ambitieuze bond. Het doel is om in een paar jaar door te groeien naar een team dat structureel meedoet op Europese kampioenschappen.”

Landskampioen
Afgelopen seizoen werd Van Wezel met Sliedrecht landskampioen en won de Supercup. Ook dit seizoen leidt het team in de Eredivisie en reikte Dames 1 Sliedrecht Sport al tot en met de derde ronde Champions League. Van Wezel: “We draaien wederom een goed seizoen en maken ons op voor de strijd om de prijzen in 2018. Vooralsnog gaat echter alle aandacht naar de volgende uitdaging: de wedstrijd zondag tegen Peelpush.”

Kwaliteiten
“Het bondscoachschap van Van Wezel is een mooie stap voor Matt”, aldus Cees Boer, voorzitter van Sliedrecht Sport. “Het onderschrijft maar weer eens de kwaliteiten van onze hoofdcoach. Gezamenlijk gaan we de komende periode in gesprek over de invulling van het volgende seizoen en om te kijken of het bondscoachschap, net als bij Nepal, naast het hoofdcoachschap van Sliedrecht ingevuld kan worden.”

Foto: Pim Waslander

Lees meer over:

Reigerlaan
Deel dit bericht met je vrienden!