zondag 28 november 2021

Alles over Sliedrecht

Kampioenschap voor v.v. Sliedrecht JO13-2

4 december 2017

SLIEDRECHT - Zaterdag 2 december is de JO13-2 van vv Sliedrecht kampioen geworden. Met een unieke reeks van tien overwinningen op rij werd zaterdag het kampioenschap zeker gesteld. v.v. Wieldrecht werd in de thuiswedstrijd met 8-0 verslagen. Daarmee werden de jonge voetballers van v.v. Sliedrecht ongeslagen kampioen, een unieke prestatie.

Het team van trainers Michel de Bruin, Erik Man en Allan Spaans moest zaterdag de competitie-wedstrijd tegen Wieldrecht winnen om kampioen te worden. Na de knappe 2-0 overwinning in de uitwedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland werd er weer een spannende wedstrijd verwacht. Wieldrecht had net als Sliedrecht nog geen wedstrijd verloren. De spelers en trainers van JO13 (jongens onder 13) werden al vroeg in de ochtend in de bestuurskamer van het sportcomplex aan de Sportlaan verwacht, waar een heerlijk ontbijt voor ze klaar stond. Na het gezamenlijke ontbijt en een tactische bespreking betraden de spelers het hoofdveld voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. De toegestroomde toeschouwers zagen de spelers met gespannen kopjes het mistige veld op lopen. Vandaag moest het gebeuren.

Het was een spannende eerste helft waarin Sliedrecht de nodige kansen wist te creëren. Het duurde ongeveer tien minuten toen dit ook omgezet werd in een doelpunt, 1-0. Kort daarop kwam de bal eerst met een pra chtig schot op de lat, maar in de rebound kon deze er alsnog worden ingeschoten, 2-0. De vaders en moeders op de tribune konden weer wat rustiger adem halen. Een kans van Wieldrecht werd door goed verdedigingswerk ongedaan gemaakt, waardoor de Sliedrechtenaren konden gaan rusten met een 2-0 voorsprong. In de tweede helft gaven de Sliedrechters de tegenstander geen kans om weer in de wedstrijd te komen. Gelijk werd er druk gezet en werden er kansen gecreëerd. Eerst kwam de bal nog met een prachtig schot op de lat, maar in de rebound kon deze er alsnog worden ingeschoten, 3-0. De tegenstand van Wieldrecht was gebroken en de kopjes bij de tegenstander gingen hangen. Hiervan profiteerde Sliedrecht optimaal en kon in het resterende deel van de wedstrijd zelfs uitlopen naar een 8-0 overwinning.

Na het laatste fluitsignaal kon het kampioenschap worden gevierd en werd de beker uitgereikt door Roel Baan van het bestuur van voetbalvereniging Sliedrecht.

Lees meer over:

baggerbedrijf De Boer
Deel dit bericht met je vrienden!