zondag 28 november 2021

Alles over Sliedrecht

De Giessen Linge glorieus winnaar Merwede Jeugdschaakcompetitie

18 december 2017

DRECHTSTEDEN - De eerste editie van de in eer herstelede Viertallencompetitie Jeugd voor regioverenigingen kende afgelopen vrijdag in de Giessen Linge een verrassende, maar glorieuze winnaar. De slotavond van het in Merwede Jeugdschaakcompetitie omgedoopte was een enorm spannende. De organisatoren Marcel Klein en Joost Stoker maakten overuren omdat in poule 1 twee teams gelijk eindigden. PASCAL 1 en De Giessen Linge 1 moesten in een barrage uitmaken wie de eerste winnaar van de Merwedecup zou worden. Uiteindelijk sloeg de jeugd uit Giessenburg hard toe.

In poule 2 was Sleeuwijk 1 ongenaakbaar en dit jeugdige team bleef Sleeuwijk 3 ruim voor.
Poule 3 werd een prooi voor De Giessen Linge 2, dat Sleeuwijk 4 en Sliedrecht 2 nipt voor bleef.

En ook in poule 4 was De Giessen Linge de grote winnaar. Het vierde team had een ruime voorsprong op Meerkerk 4.

Met maar liefst 18 teams en dus 72 jeugdspelers is het toernooi een groot succes en voor herhaling vatbaar. Begin 2018 zal de tweede editie van de Merwede Jeugdschaakcompetitie ingepland gaan worden. Dat beloofd bij voorbaat een spannend toernooi te zijn, want veel verenigingen willen revanche.

Zie voor alle uitslagen www.schakendsliedrecht.nl

Lees meer over:

volleybal dames
Deel dit bericht met je vrienden!