zondag 28 november 2021

Alles over Sliedrecht

Riens van der Aa en Arie Kant bijna 40 jaar bestuurders van De Havik

21 december 2017

SLIEDRECHT - Na bijna 40 jaar zich ingezet te hebben voor Activiteitenvereniging De Havik, maar zeker ook voor Stichting Gebouw De Havik vonden Riens van der Aa en Arie Kant dat het tijd was om te stoppen als bestuurslid. De afgelopen maanden is gewerkt aan hun opvolging in het stichtingsbestuur en nu dat is gelukt zijn ze definitief met “pensioen” gegaan.

Oud-wethouder Riens van der Aa is vanaf de start van de bouw van het gebouw De Havik aan het begin van deze eeuw voorzitter geweest van de stichting. Mede onder zijn leiding is het gebouw geworden wat het nu is; een gezellig onderkomen voor veel verenigingen, zoals de Activiteitenvereniging De Havik, klaverjasvereniging Harten Vrouw en Schaakvereniging Sliedrecht. Naast deze bestuursfunctie bij de stichting is hij ook al jaren voorzitter van de activiteitenvereniging, verzorgde hij het clubblad van die vereniging en rekent hij tot op heden wekelijks de standen uit van het klaverjassen en het jokeren. Al met al een staat van dienst waar de scheidend voorzitter met een goed gevoel op terug kan kijken.

Tachtiger Arie Kant is ook van grote waarde geweest voor zowel de Activiteitenvereniging als de stichting. Van beide was hij jarenlang penningmeester met als gevolg een stabiele financiële situatie voor zowel de vereniging als de stichting. Kant was ook jarenlang – samen met de nog steeds actieve Piet Langerak - de motor achter de succesvolle bingoavonden, waar wekelijks bijna 100 deelnemers op afkwamen. En om fit te blijven bracht hij het clubblad van de activiteitenvereniging op de fiets rond. Daarnaast vervulde hij veel neventaken, zoals de inkoop van drank en dergelijke. Met gepaste trots kon Arie Kant dan ook zijn taken als penningmeester overdragen.

Het vertrek van beide zeer ervaren bestuurders is opgevuld door leden van Schaakvereniging Sliedrecht. Jerry van Rekom is als voorzitter benoemd, terwijl Martijn Stoker de nieuwe penningmeester is. Daarnaast zal Pieter Blokland als algemeen bestuurslid gaan fungeren. Edu van der Hert (Activiteitenvereniging) blijft secretaris, terwijl Jaap de Groot (Activiteitenvereniging) operationele zaken rondom het gebouw in zijn portefeuille heeft gekregen.

Lees meer over:

spinselmot
Deel dit bericht met je vrienden!