zondag 28 november 2021

Alles over Sliedrecht

Peter van den Bergh leidt Eindejaarstoernooi

27 december 2017 (door Josette Huisman)

SLIEDRECHT - Na de eerste 3 ronden van het Eindejaarstoernooi van Schaakvereniging Sliedrecht staat  Peter van den Bergh ongeslagen op kop. De huidige clubkampioen wist de drie rapidpartijen met verplichte opening allemaal te winnen en houdt een kleine voorsprong op een aantal spelers met 2,5 punten.

24 spelers traden aan voor de eerste avond van het nieuw opgezette Eindejaarstoernooi. Er werd drie keer een opening getrokken uit een door leden van SV Sliedrecht aangeleverde verzameling. In de eerste ronden werd de Russische opening gespeeld, in de tweede ronde de Collijn variant in het Scandinavisch en de derde ronde werd het beruchte Blackmar-Diemer gambiet gespeeld.

Achter koploper Van den Bergh volgen Hans Klein, Teunis den Rooijen en Wim Pool met slechts een half punt achterstand. Zij krijgen op 28 december nog volop kans om voor de eindzege te gaan. Dan worden 4 ronden gespeeld, opnieuw met verplichte openingen. Op deze avond zullen traditioneel oliebollen worden aangeboden door de schaakvereniging. Iedereen is welkom om het jaar sportief, maar vooral gezellig af te sluiten.

De start van slotavond op 28 december zal om 20.15 uur plaatsvinden. Deelname is niet verplicht voor alle rondes. Aan- of afmelden is niet nodig, je kunt per avond ook later instromen of minder ronden spelen. In De Havik zal dus het laatste vuurwerk van het jaar donderdagavond op de borden knallen.

Lees meer over:

thuiswedstrijd
Deel dit bericht met je vrienden!