Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Succesvolle doop en tewaterlating sleephopperzuiger DC Orisant door Royal IHC' Bron foto: Royal IHC
12jan

Succesvolle doop en tewaterlating sleephopperzuiger DC Orisant door Royal IHC

SLIEDRECHT / KINDERDIJK - Royal IHC heeft met succes de veelzijdige sleephopperzuiger DC Orisant gedoopt en te water gelaten, voor een joint venture tussen Den Herder (Reimerswaal Dredging) en Group de Cloedt. De ceremonie vond plaats op 11 januari op de scheepswerf van IHC in Krimpen aan den IJssel en werd uitgevoerd door mevrouw Ria den Herder, de vrouw van de heer Bert den Herder (eigenaar van Reimerswaal Dredging).

"Het contract werd op 8 augustus 2016 getekend en de kiellegging vond plaats op 17 juli 2017", zegt IHC Director Dredging Market André Kik. "IHC is er trots op om deze veelzijdige grindhopper te bouwen. Het schip is zowel geschikt voor de bagger als de offshore wind markt en wordt een belangrijke maatstaf voor de industrie."

"De DC Orisant is een sleephopperzuiger met volledige systeemredundantie en kan een breed scala aan projecten uitvoeren. Dit komt door het geïntegreerde ontwerp en de hoge standaard aan baggermaterieel aan boord", zegt Bert den Herder. "De baggerinstallatie is geconfigureerd om zand en grind voor de bouw te baggeren. Het schip is ook uitermate geschikt voor het uitvoeren van reguliere baggerprojecten, zoals onderhoudsbaggeren en zandsuppleties."

Bovendien maakt de DP2 installatie het mogelijk dat het vaartuig ondersteunende activiteiten uitvoert voor de bouw van offshore windparken. Het is het eerste compleet dieselelektrisch aangedreven baggerschip in de markt, waardoor ze onder alle omstandigheden op de meest economische snelheid kan varen. DC ORISANT wordt medio 2018 opgeleverd aan haar eigenaren.

Zie ook:
Scheepsbouwer IHC neemt ingenieursbureau KCI over (do, 4 jan 2018)
Royal IHC verwerft belang van 50% in Rotterdam Offshore Group (di, 10 okt 2017)
Royal IHC bouwt twee snijkopzuigers voor Egyptisch bedrijf (wo, 4 okt 2017)
Royal IHC ontwerpt en bouwt technologisch meest geavanceerde pijpenlegger (ma, 2 okt 2017)
Royal IHC en Canyon Offshore vormen alliantie voor de introductie van de Hi-Traq (do, 7 sep 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!