Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'United by Music heeft een start gemaakt in Roemenie'
06mrt 2018

United by Music heeft een start gemaakt in Roemenie

SLIEDRECHT - Verbonden door Muziek: United by Music geeft getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans om op te treden voor een groot publiek. Volledig deel uit kunnen maken van de samenleving, dat is hun doel.

Het doel van de stichting, met een vestigingsadres in Sliedrecht, is om de integratie in onze maatschappij van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun kwaliteit van leven te verbeteren. United by Music heeft drie bands met diverse zangers en zangeressen. Met groot enthousiasme brengen deze artiesten verschillende nummers in de blues- en swingstijl gecombineerd met boogie woogie.

Sinds 2005 is United by Music uitgegroeid tot een internationaal succes met stichtingen in Nederland, Noorwegen en de Verenigde Staten. Hun droom is om United by Music in elke gemeenschap te introduceren, zodat mensen met een beperking overal ter wereld hun talenten kunnen tonen.

United by Music in Roemenie is onlangs opgericht. Er is een bestuur gevormd van 5 personen en een medewerker die aan de slag gaat om ook in Roemenie muzikaal talentvolle mensen met een beperking te vinden. Daar wil de Stichting net als in de andere landen mee aan de slag om ook voor hen een podium te krijgen.

De bezoeken van de Allstar band van United by Music werden bijzonder gewaardeerd door een groot publiek en ook dit jaar zijn ze uitgenodigd om tijdens de St.George dagen (eind april) te spelen op het druk bezochte Outsider Fest (meer dan 15.000 bezoekers per dag).

Sfantu Gheorghe in Transalvania is de plaats waar United by Music Roemenie gevestigd is en waar ook een organisatie voor mensen met een beperking actief is. Dit is Irisz Haz www.facebook.com/iriszhaz.

Mensen met een beperking vinden daar onderdak voor dagbesteding. Inkomsten worden o.a. behaald door de verkoop van tweedehands kleding in winkels waar mensen met een beperking werken. Een prachtige stichting die hulp nodig heeft, omdat de staat nog maar slechts 10% van de zorgkosten bijdraagt. Vandaar dat United by Music kleding en goederen gaat inzamelen en transporteren naar dee zusterstichting in Roemenie.

Nu is Irisz Haz gestart met de bouw van een woonvoorziening voor bejaarden en mensen met een beperking. De bouw is net gestart en natuurlijk hoopt United by Music de opening van dit feest muzikaal te omlijsten.

United by Music zamelt niet alleen kleding en oude muziekinstrumenten (en apparatuur) in, maar heeft van een sponsor een grote materiele gift ontvangen. Meubels, vloerbedekking, kasten, lampen, gordijnen, wanden, keuken, bedden, stellingen, receptie…… dit alles mag naar Roemenië vervoerd worden. De meeste materialen zijn als nieuw, dat is als start geweldig voor de nieuwbouw. Echter de spullen staan in 2 panden, moeten voor een deel nog uit elkaar gehaald worden. Het zullen 4 of 5 transporten worden en eind juni moeten de gebouwen leeg opgeleverd worden.

United by Music zoekt vrijwilligers, die hen willen helpen deze klus te klaren. De eerste data die gepland zijn, zijn vrijdag en zaterdag 16 en 17 maart en de tweede keer op 23 en 24 maart 2018. Iedereen kan hierbij helpen, spierballen zijn niet direct nodig. 

Als u wilt helpen meldt dan aan bij info@unitedbymusic.nl of bel met het kantoor 0184 491 485

Als deze dagen u slecht uitkomen, maar u wilt wel een keer komen helpen, geef u dan toch op. Ze zorgen ervoor dat ze extra momenten inplannen. Tot slot nog hun wens om in de kast, in de kelder of op zolder te kijken of u nog spullen kwijt wil. Ook pampers, looprekken, rolstoelen, bedden zijn zeer gewild. De dank en waardering hiervoor is groot.

Nu de transporten geregeld zijn, nemen ze die spullen gelijk mee. Ook voor de toekomst blijven ze op zoek naar oude instrumenten of muziekapparatuur. Kleding en schoenen. Breng het langs of bel hen op.

Bron:
United by Music
Postbus 245
3360 AE Sliedrecht
Tel. 0184 491 485
info@unitedbymusic.nlDeel dit bericht met je vrienden!