Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De brusjesmiddagen gaan verder als stichting'
05apr

De brusjesmiddagen gaan verder als stichting

ALBLASSERWAARD - Op 4 april tekenden Adrie van der Linden, Cisca Leydes en Annelies Vijfvinkel de oprichtingsakte van Stichting Brusjesmiddag Alblasserwaard. Esther Vliegenthart, initiatiefneemster achter deze stichting, is blij. Ze vertelt: “De brusjesmiddag zelf bestaat al bijna anderhalf jaar. Ik ben destijds begonnen met 3 kinderen aan mijn eigen keukentafel. Inmiddels heb ik 2 groepen en zitten we in onze eigen ruimte. De kinderen komen uit de hele regio: Alblasserdam, Kinderdijk, Papendrecht, Hardinxveld en Rotterdam.

“Er komt een hele organisatie kijken bij de bijeenkomsten. Uiteraard doe ik dat met heel veel plezier, maar ik ben blij dat we de taken nu onder elkaar kunnen verdelen. Zo hou ik meer energie over voor de kinderen.” Op dit moment hebben de meeste jongens en meisjes bij de brusjesmiddag een broer of zus met autisme, maar ook kinderen met een andere zorgachtergrond zijn er van harte welkom.
De brusjesmiddag zijn een vorm van lotgenotencontact, maar het contact wordt gecombineerd met educatie én ontspanning. De kinderen leren over hun thuissituatie en hun rol daarin. Ze vinden herkenning en steun bij elkaar. “Daarnaast doen we hele leuke dingen. We zijn enorm creatief, maar ook sportief! In de kerst- en zomervakantie gaan we met zijn allen een dagje iets leuks doen. Afgelopen jaar gingen we in de zomer kanoën en met Kerst zijn we naar de klimmuur gegaan. Dat zijn dagen met een gouden randje.”

De brusjesmiddagen worden in Alblasserdam georganiseerd voor jonge mantelzorgers uit de hele regio. Een keer per maand komen op woensdagmiddag de kinderen tot 10 jaar samen en op vrijdagavond de kinderen van 10 tot 16 jaar.

De brusjesmiddag werd zowel dit jaar als vorig jaar gewaardeerd met een prachtige tweede plaats bij de vrijwilligersprijs in Alblasserdam.

Interesse of meer informatie? Neem dan contact op: brusjesmiddag@gmail.com

Noot voor de redactie: meer informatie? Neem dan contact op met Esther: 06-37273823 of via esther@aandehand.com

Op bijgevoegde foto: Van links naar rechts: Annelies Vijfvinkel, Adrie van der Linden, Cisca Leydes en Esther Vliegenthart.

Zie ook:
Brusjesavonden voor tieners (ma, 2 okt 2017)
Brusjes krijgen snorkelles in Blokweer (wo, 31 mei 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!