Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Succesvolle tewaterlating 'Bonny River' in China'
18apr 2018

Succesvolle tewaterlating 'Bonny River' in China

SLIEDRECHT / KINDERDIJK - Afgelopen zondag 15 april 2018, is op Royal IHC’s partnerwerf COSCO Guangdong Shipyard in China met succes DEME’s nieuwste TSHD BONNY RIVER te water gelaten. De sleephopperzuiger heeft een capaciteit van 15.000m3 en een maximale baggerdiepte van 102 meter.

De BONNY RIVER is technisch gezien een slim ontworpen hopperzuiger. Het schip verenigt op unieke wijze verschillende functies, zoals het vermogen om harde grond uit te baggeren met zijn Heavy Duty zuigbuis gecombineerd met de mogelijkheid om grote diepten te bereiken met zijn XXL buis.

Milieuvriendelijke aspecten zoals het minimaliseren van de turbulentie met zijn gesloten proces water circuit, installatie van dual-fuel motoren en CLEANSHIP & Green Passportnotatie maken de BONNY RIVER een veelzijdige TSHD. Dit groene vlaggenschip voor DEME is gereed voor het uitvoeren van de meest veeleisende projecten met een minimale impact op het milieu.

Deze succesvolle tewaterlating is een belangrijke mijlpaal in het bouwproces van de BONNY RIVER. In de komende maanden wordt het schip afgebouwd en in bedrijf gesteld.



Deel dit bericht met je vrienden!