zondag 16 mei 2021

Alles over Sliedrecht

Drie creatieve workshops in omgeving Sliedrecht

4 mei 2018 (door Hans Huisman)

DRECHTSTEDEN - Nu de maand mei is aangebroken, krijgen we massaal zin om activiteiten in de buitenlucht te ondernemen. Toch is een middagje creatief bezig zijn eigenlijk het hele jaar door leuk, en de komende tijd wordt er ook nog genoeg georganiseerd op dit gebied. Volg één van de onderstaande workshops, die allemaal in de regio Sliedrecht worden gegeven, en je hebt altijd iets leuks te doen wanneer het lenteweer zich even van zijn minder zonnige kant laat zien.

Handlettering bij De Stadsfabriek

Handlettering - waarbij letters op allerlei creatieve manieren op papier getekend worden - is momenteel mateloos populair. Er zijn dan ook in het hele land handlettering-workshops te volgen. Op 26 mei wordt de workshop 'Dansende letters schrijven' gegeven in Bibliotheek Sliedrecht, maar voor een workshop handlettering kun je ook terecht bij de Dordtse Elvira Oomens, eigenaresse van ontwerpbureau De Stadsfabriek. Zij leert je in een middag, onder het genot van koffie met koek, alle ins en outs van het handletteren. Je gaat natuurlijk ook zelf aan de slag en maakt je eigen postertje of ansichtkaart(en). Verder krijg je een boekje met lettertypes, inspiratie en tips mee naar huis. De handlettering-workshops van De Stadsfabriek worden doorgaans gegeven in Dordrecht, Papendrecht en Rotterdam. Actuele data en locaties zijn te vinden op Elvira's website.

Zeefdrukken bij de Mesh Print Club

Drukwerk kan tegenwoordig razendsnel machinaal worden geproduceerd. Wil je bijvoorbeeld flyers laten drukken bij Print24, dan plaats je online een bestelling en heb je binnen een paar dagen een grote stapel in huis. Maar drukken kan natuurlijk ook nog altijd op een ambachtelijke manier gedaan worden; bijvoorbeeld met behulp van de zeefdrukmethode. Bij de Mesh Print Club in Rotterdam kun je deze methode zelf uitproberen. Leden van de club (met ervaring) mogen wanneer het hen uitkomt de werkplaats bezoeken en daar zelfstandig aan de slag gaan, maar je kunt ook een losse, open workshop volgen om de basistechnieken onder de knie te krijgen. Door je via e-mail aan te melden, word je op de hoogte gehouden van de geplande data. Meer informatie vind je op de website van de Mesh Print Club.

Haken bij CreaMies

Bij CreaMies, dat gevestigd is in Zwijndrecht, kun je uiteenlopende workshops volgen: van het stylen van een appelkistje tot het maken van een eigen shopper. Veel van de workshops vinden op aanvraag plaats en zijn daardoor perfect voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje of een vriendinnenuitje. Toch zijn er ook workshops waarvan de data al vast staan en waarvoor iedereen zich kan inschrijven. Voor 25 mei en 1 juni staat bijvoorbeeld de workshop Haken - Basistechnieken op de planning, die over twee ochtenden verdeeld wordt. Zoals de naam al zegt, leer je tijdens deze workshop de basis van het haken. Vervolgens kun je thuis - mede dankzij het mapje met instructies, steekoverzichten, materialen en patroontjes dat je meekrijgt - al heel wat leuke dingen maken. Uiteraard is ook een hapje en een drankje bij de prijs inbegrepen. Meer informatie over deze en andere workshops van CreaMies vind je op de CreaMies-website.

Lees meer over:

Karekietstraat
Deel dit bericht met je vrienden!