Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'VVD Sliedrecht stopt met Coalitie-Onderhandelingen'
14mei

VVD Sliedrecht stopt met Coalitie-Onderhandelingen

SLIEDRECHT - Woensdagavond 9 mei jongstleden hebben de VVD-onderhandelaars de coalitiebesprekingen beëindigd met de beoogde partners SGP-CristenUnie, PRO Sliedrecht en CDA. In het eindrapport van de informateur worden ten aanzien van het formeren van een nieuw college programma een aantal conclusies getrokken. Eén ervan is het nader onderhandelen over het thema zondagsrust.

De Tweede Kamer heeft de zondagopenstelling gedelegeerd aan de gemeenten. De Sliedrechtse woonboulevard ligt ten noorden van de rijksweg A15. De VVD is van mening dat de drukte en/of de verkeersbewegingen die bezoekers daarmee veroorzaken geen invloed hebben op de zondagsrust in de dorpskern van Sliedrecht.

De VVD heeft het voorstel gedaan de zondagsopenstelling ten noorden van de A15 vrij te geven. Dit vindt de VVD in de huidige en komende tijd alleszins redelijk, tijden veranderen. Van de andere beoogde coalitiepartijen SGP-ChristenUnie, PRO Sliedrecht en CDA ervaart de VVD  niet of onvoldoende de bereidheid om aan dit voorstel tegemoet te komen. Voor de VVD-onderhandelaars de reden om de coalitiebesprekingen te verlaten, met unanieme steun van het VVD Sliedrecht bestuur en de leden van de VVD-fractie.

Formateur Nico de Jager vindt het jammer dat de VVD-fractie de coalitieonderhandelingen hebben
verlaten. SGP-ChristenUnie, PRO Sliedrecht en CDA hadden de VVD er graag bij gehouden maar
blijkbaar zag de VVD onvoldoende ruimte haar wens te realiseren. Het standpunt van de VVD wordt
gerespecteerd.Deel dit bericht met je vrienden!