Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'United by Music zoekt hulp voor project Roemenie'
16mei

United by Music zoekt hulp voor project Roemenie

SLIEDRECHT - United by Music heeft afgelopen jaren een stevige relatie opgebouwd met Irisz Haz, een zorgorganisatie voor mensen met een beperking in Sfantu Gheorghe in Roemenie. Al 3 jaar treedt United by Music succesvol op bij het Outsider Fest eind april.

Eind 2017 is Joris van Wijngaarden gestart met het oprichten van United by Music Romania en vorige maand heeft de rechtbank in Roemenie de stichting goedgekeurd. Een fanatiek bestuur is nu gestart met het zoeken van muzikale talenten, vrijwilligers en sponsoren.

Met een aantal doorlopende acties ondersteunt United by Music zowel Irisz Haz als de Roemeense zusterclub. Irisz Haz heeft op dit moment alleen dagbesteding voor mensen met een beperking, maar is onlangs gestart met de bouw van een woonvoorziening voor 28 ouderen en mensen met een beperking. Voor de bouw van de voorziening is men op zoek naar o.a. Bouwsteigers, verlichting en na de bouw hoog/laag bedden, rolstoelen, looprekken en luiers. Men hoopt een terras te kunnen beginnen en heeft behoefte aan tuinmeubilair.

Voor United by Music Romania is men op zoek naar muziekinstrumenten of geluidsapparatuur. Het is bedoeling om de instrumenten en apparatuur op te knappen of te repareren. Dit doet men als dagbesteding voor mensen met een beperking en biedt de opgeknapte instrumenten te koop aan. Met de inkomsten zullen de kosten voor dagbesteding mede worden gedekt. Op deze manier probeert men de zorg voor mensen met een beperking te financieren. Ook oude of niet meer gebruikte kleding wordt via winkeltjes waarin mensen met een beperking werken verkocht. Daarnaast verbouwt men groentes die worden thuisbezorgd.

De samenwerking met United by Music is uniek en geeft beide partijen veel energie. De muzikale talenten op het podium brengen, geeft veel motivatie voor de cliënten, ouders, medewerkers en vrijwilligers. In combinatie met de verkoop van kleding, groenten en instrumenten maakt men ook in Roemenie duidelijk dat mensen met een beperking meer in hun mars hebben en de wereld kunnen verrijken.

Veel van het succes hangt af van de bereidheid in Nederland om te steunen door materialen te schenken. Bouwsteigers, rolstoelen, luiers, muziekinstrumenten, terrasmeubels, kleding United by Music komt het bij u ophalen. Stuur een mail naar info@unitedbymusic.nl of bel 0184 - 491485

Uw steun is nodig, bel of mail ons.

De foto’s hebben betrekking op de nieuwbouw van een woonvoorziening van Irisz Haz in Sfantu Gheorghe

Zie ook:
United by Music heeft een start gemaakt in Roemenie (di, 6 mrt 2018)
'Galashows United by Music weer een groot succes; de gasten stonden te dansen naast hun tafels' (vr, 17 apr 2015)
United by Music houdt dit jaar ook een lunchshow in De Lockhorst; speciaal voor senioren (di, 3 mrt 2015)
United by Music vult benefietavonden aan met lunchshow voor ouderen (ma, 12 jan 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!