Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Royal IHC neemt deel aan PortXL'
14jun 2018

Royal IHC neemt deel aan PortXL

SLIEDRECHT / ALBLASSERDAM - Royal IHC heeft een contract getekend om deel te nemen aan het PortXL ecosysteem, tijdens het ‘Shakedown 2018’ evenement dat vandaag plaats heeft gevonden op de RDM Campus in Rotterdam.

IHC wordt lid van PortXL om samen te werken met zowel de maritieme startups binnen het ecosysteem als het gevestigde partnernetwerk uit de Nederlandse- en Europese maritieme industrie. Het samenwerkingsverband biedt bovendien bestaande digitale initiatieven en startups binnen IHC een platform om kennis te ontwikkelen en verder te groeien.

Een nauwe samenwerking met PortXL biedt IHC de kans om geselecteerde startups te versnellen, markt- en technische kennis te delen, en innovatieve oplossingen gezamenlijk met externe stakeholders te ontwikkelen. Vanuit IHC zullen een aantal experts deelnemen aan het PortXL programma als mentoren, om gezamenlijk dit ondernemerschap te stimuleren.

De samenwerking met PortXL draagt bij aan een van de pijlers van de digitale strategie van
IHC, namelijk om het bedrijf open te stellen voor samenwerking binnen het maritieme
ecosysteem.

Dave Vander Heyde, CEO van Royal IHC: “Meedoen met dit innovatieve platform opent een wereld aan kansen. Het delen van kennis en het creëren van partnerships is de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat zowel IHC als de startups veel profijt zullen hebben van dit initiatief. Samen kunnen we verandering en groei realiseren.”

“We zijn vereerd om IHC als partner te mogen verwelkomen” zegt Mare Straetmans, CEO van PortXL. “Voor ons is dit wederom een bevestiging van de behoefte aan een hub op het gebied van ondernemerschap en innovatie in de maritieme sector. We kijken ernaar uit om samen met IHC deze verandering in de industrie te verwezenlijken.”

De samenwerking begint in september 2018 en IHC zal betrokken zijn bij alle activiteiten van PortXL. Dit betekent dat IHC in de eerste fase betrokken is bij het scouten van nieuwe technologieën wereldwijd. In de vervolgfase worden de meest belovende startups geïnterviewd en geselecteerd voor het acceleratieprogramma, dat in maart 2019 begint en drie maanden zal duren. IHC zal nauw samenwerken met deze startups om ze te begeleiden, om kansen voor co-creatie te ontdekken, en groei te bewerkstelligen.2 of 2

Over PortXL
PortXL is de eerste World Port Accelerator ter wereld en werkt nauw samen met toonaangevende bedrijven, organisaties en individuen wereldwijd. De corporate partner groep bestaat uit: Van Oord, Havenbedrijf Rotterdam, Shell, Vopak, Boskalis, EY, Thales, Uniper, Rotterdam The Hague Airport, Rabobank, Erasmus Centre for Entrepreneurship, Rotterdam Port Fund, Gemeente Rotterdam en
InnovationQuarter. Het doel is om innovatie bedrijven (start-ups en scale-ups) in de havens te versnellen in een tijdbestek van drie maanden. PortXL scout wereldwijd naar start-ups en scale-ups in de sectoren Transport & Logistiek, Energie en Maritiem.

Bedrijfsprofiel - Royal IHC
In een wereld die voortdurend aan politieke en economische verandering onderhevig is, stelt Royal IHC haar klanten in staat om complexe projecten te realiseren in de meest uitdagende maritieme omgevingen van zeeniveau tot op de oceaanbodem. Wij zijn een betrouwbare leverancier van innovatieve en efficiënte apparatuur, schepen en services voor de offshore-, bagger- en natte mijnbouwmarkten.

Met een rijke Nederlandse scheepsbouwhistorie sinds halverwege de 17e eeuw, hebben we diepgaande kennis en expertise van engineering en de productie van high-performance geïntegreerde schepen en apparatuur, en het verlenen van duurzame services. Vanuit ons hoofdkantoor in Nederland en met 3000 medewerkers op verschillende locaties wereldwijd zijn wij in staat om lokale aanwezigheid en ondersteuning op elk continent te garanderen.

Baggerbedrijven, olie- en gasconcerns, offshore contractors, mijnbouwhuizen en overheden over de hele wereld profiteren van de kwalitatief hoogwaardige oplossingen en services van IHC. Door onze continue inzet op technologische innovatie, waarbij duurzaamheid en veiligheid een belangrijke rol spelen, streven we ernaar om in een snel veranderende wereld voortdurend te voldoen aan de specifieke behoeften van iedere klant. Royal IHC. The technology innovator.Deel dit bericht met je vrienden!