Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mc Donalds gaat zich vestigingen in Hardinxveld-Giessendam naast afslag Sliedrecht-Oost'
25jun 2018

Mc Donalds gaat zich vestigingen in Hardinxveld-Giessendam naast afslag Sliedrecht-Oost

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Benzineservicestation LUKOIL en horecaketen McDonald's gaan zich vestigen op de plek van het Facilitypoint in Hardinxveld-Giessendam, vlak bij de grens met Sliedrecht.

Bouwvoorbereidingen
De bouwvoorbereidingen voor de bouw van een benzineservicestation van LUKOIL, horecaketen McDonald's en een reclamemast van Citypromotions Holland zijn gestart. Het is een ontwikkeling die een economische impuls geeft aan Hardinxveld-Giessendam. Op de nieuwbouwlocatie gaat gasloos gebouwd worden.

Duurzaam Facilitypoint levert veel arbeidsplaatsen op
Het Facilitypoint ligt aan de westelijke entree van Hardinxveld-Giessendam. "Het wordt een duurzaam bebouwde locatie en levert naar verwachting 90 arbeidsplaatsen op. Een impuls voor onze lokale economie", aldus wethouder Theo Boerman. Het bestemmingsplan Facilitypoint werd eerder dit jaar al goedgekeurd door de gemeenteraad en is inmiddels onherroepelijk geworden.

McDonald's naar Hardinxveld-Giessendam
Het nieuwe McDonald’s restaurant met McDrive én McCafé gaat plaats bieden aan circa 160 gasten, die naar wens middels Table Service hun bestelling aan tafel geserveerd krijgen. Het moderne restaurant wordt opgeleverd met de voor McDonald’s standaard duurzame toepassingen als ultra zuinige friteuses en een warmte terugwinsysteem en draait volledig op elektriciteit in plaats van gas. De moderne keukenopstelling is ingericht op verse bereiding van de producten en een minimum aan voedselverspilling. Om alle gasten een fijne tijd te bezorgen zoekt McDonald’s rond de 90 nieuwe medewerkers voor allerlei niveaus en disciplines.

McDonald's liet begin 2017 aanvankelijk weten dat het "vooralsnog niet mogelijk is gebleken, om op deze plaats een nieuw restaurant te realiseren". Nu komt McDonald's toch naar Hardinxveld-Giessendam. Wethouder Theo Boerman legt uit: "McDonald's heeft enkele maanden geleden hun hernieuwde belangstelling kenbaar gemaakt. Zo zijn we toch weer in gesprek gekomen met dit resultaat als gevolg".

Bouw LUKOIL benzineservicestation
Aan de afrit van Hardinxveld bouwt LUKOIL een gloednieuw servicestation van 2500 m2. Naast benzine en diesel biedt de specialist in ‘scherpste prijzen, beste service’ er ook Adblue en CNG aan. Personenwagens kunnen voltanken aan vier filling stations. Vrachtwagens zijn welkom aan twee truck lanes met bediening aan beide kanten. Maar ook aan services heeft LUKOIL gedacht. Een hongertje onderweg? Dan biedt de shop van 225 m2 met luxe broodjesbar en luncharea een mooie kans om die te stellen. Een vuile wagen of truck? Snel opgelost in de roll-over carwash of twee wasboxen.Deel dit bericht met je vrienden!