Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Scheuren in dijken Alblasserwaard' Oostkinderdijk in Alblasserdam
10jul 2018

Scheuren in dijken Alblasserwaard

ALBLASSERWAARD - De droogte van de laatste weken doet de dijken in de regio geen goed. Bij dijkcontroles in de Alblasserwaard zijn scheuren in de dijk ontdekt. Maar volgens de beheerder is er geen reden tot paniek.

De scheuren in de dijken bij onder meer Kinderdijk zijn niet dieper dan twintig centimeter. "Volgens de dijkbeheerder is er absoluut geen gevaar", zegt een woordvoerder van Waterschap Rivierenland. "Na twintig centimeter is er namelijk alweer natte klei zichtbaar."

Als er sprake is van aanhoudende droogte, gaan de waterschappen preventief de dijken langs. "Dit soort preventieve controles vinden plaats als het neerslagtekort boven de 175 millimeter uitkomt."

Adrie Kraaienveld van Waterschap Rivierenland is in Alblasserwaard om de controles uit te voeren. “Officieel is het een Veendijk, maar de bult van de dijk is volledig opgebouwd uit klei”, legt hij uit. Scheuren in klei herstellen volgens het Waterschap snel zodra het gaat regenen.

Dinsdagmiddag wordt gekeken naar de resultaten van de inspectie en wordt er besloten wanneer er weer geïnspecteerd wordt. Echt gevaarlijk lijken de scheuren nog niet volgens Kraaienveld. “We zijn met 24 mensen aan het inspecteren en we hebben nog geen melding gehad dat er iets ernstigs aan de hand is.”

Bron: RTV Rijnmond.Deel dit bericht met je vrienden!