Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Productiefout in reisdocumenten: Aanvraag nieuw document wordt vergoed'
19jul 2018

Productiefout in reisdocumenten: Aanvraag nieuw document wordt vergoed

SLIEDRECHT - Heeft u in de periode van april tot en met juni 2018 een nieuw reisdocument opgehaald? Dan ontvangt u van de RiVG (Rijksdienst voor Identiteitsgegevens) een brief om uw reisdocument zelf te controleren met een app of te laten controleren op het gemeentehuis. U kunt in de tussentijd gewoon reizen met uw reisdocument.

Productiefout
Er heeft zich namelijk een technisch probleem voorgedaan bij de productie van reisdocumenten. Het probleem betreft 1 van de 23 echtheidskenmerken in het document. Slechts een klein deel van de geproduceerde reisdocumenten voldoet niet aan dit kenmerk.

Gate opent niet
Door de productiefout kan het zijn dat bij een grens een elektronische gate niet opent. Gebeurt dit bij u? Dan kan u zich altijd wenden tot de reguliere grenscontrole.

Controleren
Met de app BZK-ID voor Android telefoons controleert u zelf of het document voldoet aan de kenmerken. U kunt uw reisdocument ook op het gemeentehuis laten controleren. Eventuele kosten voor het aanvragen van een nieuw reisdocument en het maken van een nieuwe pasfoto worden vergoed.

Kijk voor meer informatie op de website van NVVB.Deel dit bericht met je vrienden!