Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Arjan Versluis, Reinier Korver en Alisa van Dijk geven zomerconcert met veel Joodse muziek' Alisa van Dijk
27aug 2018

Arjan Versluis, Reinier Korver en Alisa van Dijk geven zomerconcert met veel Joodse muziek

SLIEDRECHT - Op vrijdagavond 14 september wordt er een sfeervol instrumentaal zomerconcert gegeven door de musici Arjan Versluis, Reinier Korver en Alisa van Dijk in de Grote Kerk. Het belooft een verrassende muzikale avond te worden met veel aandacht voor Joodse muziek.

Er worden werken gespeeld van Bach, Bédard, Bloch, Mendelssohn, Leclair en doorlopende improvisatie over Joodse liederen. Deze improvisaties worden uniek omdat  alle instrumenten dan gelijktijdig te horen zijn. Het samenspel met orgel, piano, viool klinkt uiterst intiem in deze mooie kerk!

Alisa speelt deze avond de viool, Arjan bespeelt de mooie piano die in de kerk staat en het schitterende Naber orgel. Hij doet dat in samenspel met Alisa en Reinier.

Reinier speelt enkele solo’s op het orgel en een vierhandig werk samen met Arjan. Arjan is organist van de Grote Kerk te Sliedrecht. Arjan en Alisa spelen regelmatig met elkaar en voelen elkaar muzikaal goed aan. Reinier is organist te Lexmond en werkt regelmatig samen met Arjan.

Alisa komt uit Dordrecht en heeft in Dordrecht een eigen maandelijkse concertserie. Hier kunt u meer over haar achergrond lezen: https://www.dordrecht.net/nieuws/2017-09-08-20841-alisa-van-dijk-is-n-van-de-actiefste-vioolspelers-van-dordrecht.html

Het concert begint om 20:00 uur en de deuren gaan 19:30 uur open. De Grote Kerk te Sliedrecht staat aan de Kerkbuurt 131 te Sliedrecht. De toegang is gratis, er is een collecte voor de onkosten.

Parkeren rond de kerk is gratis. Van harte aanbevolen en welkom!Deel dit bericht met je vrienden!