Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Informatieavond online shoppen in de bibliotheek' Archieffoto bibliotheek
03sep 2018

Informatieavond online shoppen in de bibliotheek

SLIEDRECHT - Het kan je niet ontgaan zijn: links en rechts sluiten winkels de deuren. En er komt niet altijd een nieuwe winkel voor terug. Zijn de producten dan niet meer in trek? Nee, de handel verplaatst zich meer en meer naar webshops op het internet. Winkels kunnen hier met hun hoge huurprijzen niet meer tegenop boksen. Het is de keuze van de consument om vanuit thuis te winkelen, maar niet iedereen voelt zich daarbij op het gemak. Geldt dit ook voor jou? Kom dan gratis een kop koffie drinken in de bibliotheek in Sliedrecht en luister naar nuttige praktische tips en informatie van Annelies Mosterdijk over het fenomeen ‘online shoppen’.

De beste webshops
Annelies vertelt je over de beste webshops voor een positieve ervaring met het moderne winkelen. Daarbij hoort bijvoorbeeld Coolblue, een goed georganiseerde webshop mét fysieke winkels en een gigantisch aanbod aan elektronische producten. Of Zalando, waar veel Nederlanders hun kleding, schoenen en accessoires bestellen en net zo makkelijk ook weer retour sturen. Want ook dat kan gewoon bij online shoppen. Natuurlijk komt ook ’s Nederlands grootste webshop bol.com voorbij, waar je zo ongeveer alles kunt kopen wat je maar kunt verzinnen. Annelies laat ook zien hoe je een online bestelling plaatst.

Vergelijken voor het goedkoopste product
De keuze is reuze, niet alleen qua producten maar ook waar het aanbieders van hetzelfde product betreft. Daarom bestaan er vergelijkingwebsites zoals kieskeurig.nl waar je producten en aanbieders kunt vergelijken. Op het internet kun je werkelijk alles vergelijken, ook diensten. Op zoek naar de goedkoopste energieleverancier of het goedkoopste internet-abonnement? Ook dat kun je vinden én afsluiten op het net. Annelies vertelt je over dit soort vergelijkingswebsites en hoe je ze in je voordeel kunt gebruiken.

Online shoppen en veiligheid
Veiligheid is een belangrijk struikelblok voor mensen die het niet zo hebben op aankopen doen op het internet. Dat is een terechte zorg, want het gaat wel om jouw geld de gegevens daarvan. Hier zal Annelies ook op ingaan. Zij vertelt je wanneer een bestelling veilig is en waar je op moet letten als je een online aankoop wilt doen. Uiteraard beantwoordt Annelies eventuele vragen waar je mee zit.

Online shoppen en duurzaamheid
Op het gebied van duurzaamheid wordt wel eens ten onrechte gedacht dat het van huis uit winkelen beter voor het milieu is. Er hoeven immers minder winkelpanden verlicht en verwarmd te worden. De producten moeten echter verpakt en bezorgd worden, en daar zit het verlies. De verpakkingen worden niet hergebruikt en er worden veel kilometers gemaakt door bezorgers met vervuilende busjes. Gelukkig zijn er initiatieven om wat aan die verpakkingen te doen, en ook voor het bezorgen wordt naar minder milieubelastende methodes gezocht. Annelies vertelt je meer over dit bijkomende aspect van het online shoppen.

Aanmelden
Geïnteresseerd? Kom dan dinsdag 23 oktober 2018 naar de bibliotheek in Sliedrecht. De presentatie van Annelies Mosterdijk duurt van 10:30 tot 12:00. Bijwonen is gratis, maar je moet je wel even aanmelden via de website. Wil je de informatie nog even op een rijtje zien, klik dan hier.Deel dit bericht met je vrienden!