Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Workshop ‘Travel journal’ in de bieb: herbeleef de zomervakantie'
04sep 2018

Workshop ‘Travel journal’ in de bieb: herbeleef de zomervakantie

SLIEDRECHT -Er zijn verschillende manieren om die heerlijke vakantieherinneringen niet te vergeten. Natuurlijk kan met mooie foto’s een fotoboek gemaakt worden, kunnen een paar bijzondere kiekjes aan de muur worden gehangen of kunt u deze op kalenders laten drukken. Een groot voordeel is dat online deze opties eenvoudig kunnen worden gemaakt en besteld. Voor wie liever een persoonlijke herinnering met de hand maakt, is een reisdagboek een mooie manier om gedachten en belevenissen vast te leggen die tijdens de vakantie zijn opgedaan. Hoe je op een creatieve en originele manier een reisdagboek maakt, leer je in de workshop ‘Travel journal’ op 15 september in de Bibliotheek van Sliedrecht.

Workshop ‘Travel journal’

Een travel journal is een reisdagboek met een beetje extra creativiteit. Zo worden niet alleen geschreven verhalen over de vakantie aan het papier toevertrouwd, ook krijgen foto’s en andere materialen een plek in het dagboek. Van alle losse aandenkens, zoals vliegtickets, entreekaartjes, treinkaartjes, ansichtkaarten, postzegels, folders, suikerzakjes, bioscoopkaartjes en stukjes tekst, wordt op creatieve wijze een geheel gemaakt. Zo ontstaat een unieke visuele herinnering aan de reis, gebundeld in een persoonlijk boekje.

De workshop vindt op zaterdag 15 september van 10:15 tot 12:15 uur plaats in de Bibliotheek van Sliedrecht en kost € 29,50 p.p. Gebruik van materiaal als verf, sjablonen en washi-tape is inbegrepen. Het reisdagboek is voor eigen kosten en kan zelf meegenomen worden of voor € 2,50 tijdens de workshop worden aangeschaft. De workshop wordt gegeven door Linette Trapman, een beeldend kunstenares die eveneens verschillende workshops geeft. Naast de workshop ‘Travel journal’, geeft ze ook les in bullet journaling en brengt ze de beginselen van het biblejournalen bij. Ook heeft Linette diverse boeken uitgebracht. In januari 2019 komt haar nieuwste boek Puur! Faith Journal uit; een doeboek waarin inspirerende religieuze liederen en quotes worden gecombineerd met ruimte voor eigen teksten en creativiteit.

Andere leuke activiteiten in de bieb

Naast de ‘Travel journal’-workshop vinden er tal van andere leuke activiteiten in de Bibliotheek plaats. De komende maanden kan er onder andere worden deelgenomen aan een cursus Windows 10, komt auteur Karin de Roos langs tijdens een koffieochtend en kan er geoefend worden met DigiD.Deel dit bericht met je vrienden!