Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Royal IHC ontwerpt en bouwt vier nieuwe schepen voor Belgisch bedrijf DEME'
07sep 2018

Royal IHC ontwerpt en bouwt vier nieuwe schepen voor Belgisch bedrijf DEME

SLIEDRECHT / ALBLASSERDAM - Royal IHC heeft een contract afgesloten met het in België gevestigde DEME voor het ontwerp en de bouw van vier nieuwe schepen. De order bestaat uit een kopie van de recent geleverde SCHELDT RIVER, een 2.300 m3 sleephopperzuiger en twee split barges. 

De SCHELDT RIVER werd opgeleverd in 2017 en heeft dankzij zijn innovatieve ontwerp verschillende prijzen gewonnen: zij heeft de "DPC Innovation Award" gewonnen voor 's werelds eerste LNG-aangedreven baggerschip en is momenteel genomineerd voor de ‘KNVTS-schip van het jaar’ prijs. Sinds de oplevering is het schip continu operationeel geweest op verschillende projecten in Europa.

Het compacte ontwerp van de 2.300m3 hopper wordt gekenmerkt door een geringe diepgang en kan wereldwijd worden ingezet voor projecten in ondiep water. De twee split barges zijn gebaseerd op het IHC standaard ‘splittrail’ 3.500 ontwerp. Deze zijn zeer praktisch in gebruik in combinatie met backhoe-baggerschepen, grijperhopperzuigers en CSD's zoals de SPARTACUS die momenteel wordt gebouwd door IHC in Krimpen aan den IJssel.

Dave Vander Heyde, CEO van Royal IHC: "IHC is trots dat DEME vier zeer competitieve nieuwe schepen heeft besteld. Met deze order komt het aantal sleephopperzuigers in de vloot van DEME, ontworpen en gebouwd door IHC, op 21. De samenwerking met DEME heeft in het verleden bewezen succesvol te zijn en we zijn verheugd om onze samenwerking met DEME voort te zetten door waarde en technische capaciteit toe te voegen aan hun geavanceerde vloot.”

“Deze bestelling toont onze voortdurende toewijding om de modernste, veelzijdigste en meest milieuvriendelijke vloot in de sector te exploiteren", zegt Alain Bernard, CEO en directeur van DEME. "Met ons meerjarig vlootinvesteringsprogramma bereiken we hogere performance niveaus en vergroten we de capaciteit van onze vloot, waardoor we onze klanten flexibele oplossingen kunnen bieden voor diverse baggerprojecten met verschillende omstandigheden.”

Zie ook:
Royal IHC wint opdracht voor modificatie pijpenlegger (wo, 1 aug 2018)
IHC bouwt pijpenlegger Seven Vega voor Engels bedrijf Subsea 7 (vr, 6 jul 2018)
Royal IHC neemt deel aan PortXL (do, 14 jun 2018)
Royal IHC heeft opdracht van het Egyptisch Ministerie van defensie binnen (do, 12 apr 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!