Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Workshops Kennismaken met Vincent van Gogh'
07sep 2018

Workshops Kennismaken met Vincent van Gogh

Het Dordrechts Museum gaat samen met ‘Erbij in Sliedrecht’ workshops aanbieden aan de bezoekers van het Kom erbij Festival om actief deel te nemen aan de beleving van kunst. Ze zijn geïnspireerd op het leven en werk van Vincent van Gogh. Er worden twee workshops gegeven op locatie van de Bibliotheek.

Kunst maakt de mens
Het Dordrechts Museum naar de mensen toe met Kunst Maakt de Mens. Het geeft verschillende workshops in De Drechtsteden, waaronder Sliedrecht. Deelnemers worden met behulp van Vincent van Gogh worden uitgedaagd om de kunstenaar in jezelf te ontdekken, ongeacht leeftijd of mogelijkheden. De workshop staan onder begeleiding van een ervaren kunstdocent.

Van Gogh in Dordrecht
Vincent van Gogh leefde en werkte de eerste vier maanden van 1877 in Dordrecht. In die tijd leefde ook de bekende kunstenaar Ary Scheffer, waar Van Gogh van onder de indruk was geraakt.
Het Van Gogh Museum Amsterdam is de initaitiefnemer van het project 'Kunst Maakt de Mens', waar het project is gestart met workshops in de regio Amsterdam. Later zijn ook andere musea aangehaakt die een link hebben met Vincent van Gogh, zoals het Dordrechts Museum.

Workshops Kennismaken met Vincent van Gogh
De workshop Kunst Maakt de Mens vindt plaats tijdens het Kom erbij Festival op 22 september 2018 in de Bibliotheek AanZet aan de Scheldelaan 1. De eerste workshop start om 11.30 uur en de tweede workshop om 13.30 uur. Er kunnen 14 personen deelnemen per workshop. Wilt u verzekerd zijn van een plekje? Meldt u zich dan alvast aan door te bellen naar 0184-420539 of te mailen

Foto: Schilderij met zelfportret van Vincent van GoghDeel dit bericht met je vrienden!