Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Pedicure Els Planken: “Ik heb voor iedereen een luisterend oor”'
13sep 2018

Pedicure Els Planken: “Ik heb voor iedereen een luisterend oor”

SLIEDRECHT - In februari startte ze de salon Voetmaat bij haar thuis in Sliedrecht, maar daarvoor was ze al enkele jaren werkzaam als ambulant pedicure. Els Planken blijft zich door ontwikkelen. Zo haalde ze het diploma voor manicure en ze leert nu voor medisch pedicure. Ze vertelt over haar drijfveren.

“Ik wilde graag een bedrijf voor mezelf beginnen”, vertelt Els. ”Na 27 jaar in de zorg gewerkt te hebben, waarvan de laatste 15 jaar bij terminaal zieke mensen, wilde ik mijn loopbaan over een andere boeg gooien. Als pedicure knip ik nagels, haal ik eksterogen en eelt weg of maak ingegroeide nagels drukvrij. Maar wat ook belangrijk is, is dat ik mensen op hun gemak stel en dat ze even kunnen relaxen of hun verhaal kwijt kunnen. Ik heb voor iedereen een luisterend oor. Dat is ook het leuke ervan, dat je veel mensen ontmoet en echt persoonlijke aandacht kan geven. Mensen zijn vooral blij als ze van pijnlijke klachten bevrijd worden, of dat ze van lelijke nagels afkomen.”

Goed begin
“Ik heb een leuk beginnetje gemaakt met de Salon. Doordat ik twee keer in het kompas heb gestaan, heb ik er veel klanten bijgekregen. Doordat er een bordje op mijn deur hangt, heb ik ook klanten gekregen. Verder verwijzen andere pedicures soms mensen naar mij door, als hun praktijk vol zit. Mond op mond reclame is de beste reclame. Ik werk ook nog ambulant, niet alleen in Sliedrecht, maar ook in Papendrecht, Dordrecht, Oud-Alblas en Wijngaarden. De meeste mensen vinden het echt geweldig als ik kom.”

Het aantal pedicures neemt de laatste tijd flink toe. Volgens Els komt dat omdat steeds meer mensen niet meer voor een baas willen werken. “Deze baan is ook goed te combineren met een gezin. Er zijn veel vrouwen die parttime willen werken. Vooral als tweeverdiener is dit een fijne mogelijkheid om voor jezelf te beginnen. Voor mij is dit wel moeilijker omdat ik alleen mijn brood moet verdienen.”

Naast het werk als pedicure heeft Els veel andere interesses. “Ik hou van zwemmen en fietsen. Ook ben ik gastvrouw voor een gebedshuis. Om de week komt een groepje mensen bij me eten, we hebben het gezellig en nemen tijd om voor elkaar te bidden. Verder ga ik naar een schrijfcursus in de schrijfherberg in Bleskensgraaf en heb vogels. Bovendien hou ik van klussen en tuinieren.”

Informatie
Voor meer informatie of voor aanmelding is Els te bereiken op tel: 06-42677928. Mailen kan ook:  elsplanken@gmail.com.Deel dit bericht met je vrienden!