Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrechts Museum blij met gift Rotary voor Tijdlijn'
14sep 2018

Sliedrechts Museum blij met gift Rotary voor Tijdlijn

SLIEDRECHT - Op dinsdag 11 september jongstleden mocht het Sliedrechts Museum een gift van 1000 euro in ontvangst nemen van de Rotary Sliedrecht. Het Museum is zeer blij met deze gift en zal deze ten volle inzetten voor het ontwikkelen van een nieuw deel van de vaste tentoonstelling namelijk; De Tijdlijn van Sliedrecht.

De Tijdlijn geeft de historie van Sliedrecht weer vanaf de vroege 12de eeuw tot nu. Voor het opstellen van de Tijdlijn is samengewerkt met de genealogische vereniging De Stamboom en de Historische Vereniging Sliedrecht.

Het museum streeft naar een eigentijdse presentatie van deze geschiedenis.
Om dit op een professionele manier vorm te geven is samenwerking gezocht met een bureau dat hierin gespecialiseerd is. Uiteraard hangt hier een prijskaartje aan en het museum is dan ook op verschillende manieren bezig om hiervoor voldoende middelen binnen te halen.

De gift van de Rotary Sliedrecht is hierin een prachtige start. En het museum is hen hier zeer dankbaar voor.

Bij de oplevering van de aanbouw achter het Sliedrechts Museum hoopt het museum meteen de in oude luister herstelde Raadzaal als ook de nieuwe Tijdlijn te kunnen presenteren.

Nieuwsgierig naar de aanbouw en de Tijdlijn? Van 29 september tot 29 december is in de Raadzaal van het museum een mini-presentatie hiervan te zien.
U vindt het museum aan de Kerkbuur 99-101 en kunt het elke zaterdag,- en woensdagmiddag bezoeken van 14.00 uur tot 17.00 uur.Deel dit bericht met je vrienden!