woensdag 1 december 2021

Alles over Sliedrecht

Peter Vis verslaat oud-kampioen

1 oktober 2018

SLIEDRECHT - In de 4e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Kees Wessels afgelopen donderdag hard onderuit gegaan tegen Peter Vis. In een korte, maar hevige partij wist Vis de oud-kampioen zodanig in het nauw te drijven dat Wessels mat in 3 over het hoofd zag en zo moest constateren dat “de Vis duur betaald werd”.

Ondanks de externe wedstrijd stonden er toch nog 15 partijen op de rol, wat aangeeft dat er in Sliedrecht veel animo is om op donderdagavond te schaken.

Koploper William Gijsen blijft scoren tegen sterkere tegenstanders. Hans Klein hield het lang vol, maar moest in het eindspel zijn meerdere erkennen in het jeugdtalent. Yaro van Beest hield het lang vol tegen Wim Hokken, maar kon niet op tegen een vrijpion van de 20-voudig kampioen.

Johan van de Griend blijft iedereen maar ook zichzelf verbazen met zijn uitstekende seizoensstart. Dit keer hield hij Jorik Klein keurig op remise.

Niels Mijnster was een maatje te groot voor Bert Dobber, terwijl Tim Schakel goed partij gaf tegen Wim Pool, maar het niet redde tegen de 1e-team speler. Jerry van Rekom speelde een gezellige pot tegen Henri Hartog en ging ook nog met het punt naar huis.

Wout Boer herstelde zich goed na de misser in de vorige ronde. Sami Al-yassin kreeg weinig kans op een goed resultaat.

De broederstrijd tussen Henk en Martin Prins eindigde in winst voor Henk en Ferhat Erdogan dacht een dame voor te komen tegen Luana Mensing, maar zag haar twee torens de partij netjes uitschuiven.
Leo Koppelaar raakt in vorm. Dat ondervond ook Mike Boom. Koppelaar scoorde zo zijn tweede volle punt op rij.

Arco van Houwelingen knokte zich aardig terug in zijn partij tegen Koos van den Berg en wist vanuit mindere stelling alsnog te remiseren.

Onderaan wacht Cees Moes nog op zijn eerste winst. Ook deze ronde lukte het niet en zag hij het punt naar Johan Gijsen gaan.

A.s. donderdag wordt de 5e ronde gespeeld en speelt het 3e team uit tegen De Pionier in Hellevoetsluis

Deel dit bericht met je vrienden!