woensdag 1 december 2021

Alles over Sliedrecht

Eerste team speelt gelijk in Oosterhout

8 oktober 2018

SLIEDRECHT / OOSTERHOUT – In de tweede ronde van de landelijke competitie heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht afgelopen zaterdag na een spannende wedstrijd gelijk gespeeld tegen D4. Teamleider Joost Stoker zag zijn team terug knokken na een achterstand en daarmee boekte het Sliedrechtse vlaggenschip haar derde wedstrijdpunt.

De geplaagde teamleider moest door 2 afzeggingen zichzelf opstellen en velen weten wat dat betekent; Leo Koppelaar als vervangend teamleider en Joost achter de witte stukken. Die tactiek werkte niet echt goed in het begin, want vooral Jorik Klein was al snel de weg kwijt in het Brabantse café en kon al snel opgeven.

De achterstand werd weggewerkt door Niels Mijnster en Teunis den Rooijen, die beiden fraai wisten te winnen. De voorsprong werd snel teniet gedaan door de spelende teamleider.
Daarna boekte Arkjan van der Leij zijn eerste halfje voor Sliedrecht, terwijl William Gijsen in het eindspel verloor.

Nu moesten Peter van den Bergh en Robert van Rekom alle zeilen bijzetten voor minimaal één wedstrijdpunt. Kopman Van den Bergh kwam echter niet door de taaie verdediging van de Brabantse kopman en moest in een halfje berusten.

Robert van Rekom bewees zijn externe vorm door in de laatste minuten de 4-4 veilig te stellen.
Met 3 wedstrijdpunten staat Sliedrecht 1 in de top 3 en op 3 november aanstaande wacht koploper Bergen op Zoom. Gespeeld wordt dan in de thuishaven van de Nederlandse volleybalkampioen, de Basis.

Deel dit bericht met je vrienden!