woensdag 1 december 2021

Alles over Sliedrecht

Schaker Johan Gijsen vloert routinier

22 oktober 2018

SLIEDRECHT - In de 7e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Johan Gijsen afgelopen donderdag een mooi punt behaald op routinier Leo Koppelaar. De stug verdedigende Koppelaar hield de stelling goed gesloten en pas aan het einde van de avond wist Gijsen in het pionneneindspel zijn tegenstander beentje te lichten, door de koning van Koppelaar de verkeerde kant op te lokken.

De familie Gijsen doet het dit seizoen goed, want ook zoon William Gijsen blijft scoren. Deze ronde was Marcel Klein het slachtoffer van het zeer sterk spelende jeugdtalent. Marcel gaf goed partij, maar zag zijn stelling ineens volledig instorten.

Arjan van der Leij voegt zicht bij de achtervolgers na knappe winst op Wim Pool, die pas in hevige tijdnood zijn koning moest omleggen. Ook de partij tussen Floris Verweij en Jurgen de Haan duurde tot in de late uurtjes en het was Verweij die de laatste seconden op de klok het beste benutte.
Johan van der Griend schoof de weer redelijk op de been zijnde Martijn Stoker geroutineerd van het bord, terwijl Jan Sulman het Wout Boer lastig maakte, gewonnen kwam te staan, maar zijn voordeel wegblunderde.

Teunis den Rooijen en Willem Barendswaard speelden een sterke pot, met kansen voor bieden. Helaas koos Barendswaard de verkeerde voortzetting en zag het punt naar Den Rooijen gaan.
Arco van Houwelingen en Arie van der Starre ruilden veel materiaal af en leken op remise af te stevenen, maar een foutje van Van der Starre werd meteen afgestraft door de steeds sterker spelende Van Houwelingen.

Ondanks een goede start kon Mike Boom het niet afmaken tegen Koos van der Berg. Ferhat Erdogan zag zijn goede stelling instorten en zag alsnog het punt naar Peter de Voogd gaan.

Opvallend was de snelle remise van Sami Al-yassin tegen Peter Vis, terwijl Mark van Hulst met een Zwarte Leeuw een halfje afsnoepte van de op papier sterkere Bert Dobber.

Deel dit bericht met je vrienden!