maandag 24 januari 2022

Alles over Sliedrecht

Geslaagde Bijbelweek trok volop bezoekers

1 november 2018 (door Ton Vermeulen)

SLIEDRECHT - In de herfstvakantie werd de Bijbelweek georganiseerd vol interactieve activiteiten, waarin het thema ‘Zoek het uit!’ centraal stond. De belangrijkste vraag om uit te zoeken, is de vraag wie Jezus is. Dit kwam dan ook bij alle programma’s terug.

Alle inwoners van Sliedrecht waren welkom bij de ontdekkingsavond (dinsdag) en bij de afsluitende dienst in de Grote Kerk (zondag). Daarnaast kon iedereen elke ochtend gezellig aanschuiven in de ontmoetingstent, waar koffie/thee werd geschonken met eigen gebakken lekkers. Dit was een fijne plek om elkaar te spreken en even de sfeer te proeven.

Er was een speciaal programma voor kinderen. Zo’n 160 kinderen kwamen naar de tent om te genieten van zingen, lekkers eten, praten met elkaar over het Bijbelverhaal, te kijken naar een toneelstuk, te knutselen, pannenkoeken te eten en te voetballen! Op donderdag genoten de kinderen (en alle ouders en belangstellenden) van een muzikale workshop door Hadassa, waarvoor mooie muziekinstrumenten zijn gemaakt.

Ongeveer 90 tieners uit groep 6 t/m 8 kwamen naar de Tienertent om met elkaar te zingen, bidden en uit de Bijbel te lezen om op zoek te gaan naar wie Jezus voor ons is en wat we geloven. Er waren speciale gasten aanwezig, Sherlock en Watson trokken alle feiten na om de waarheid te achterhalen. Er werd ook stoere spellen gespeeld en verschillende workshops gevolgd. Dit laatste kreeg een plek op de spetterende slotavond waarbij alle ouders en belangstellenden konden kijken en luisteren naar wat er was gedaan en geleerd.

Jongeren van 12 jaar en ouders kwamen naar de speciaal ingerichte legertent, ongeveer 45 jongeren deden mee aan het interactieve programma. Nadenken over bijvoorbeeld social media en het uitzoeken wat de Bijbel ons te vertellen heeft. Naast gave spellen en duidelijke muziek was er tijd voor gezelligheid en elkaar beter leren kennen.

De Ladies Night was weer een feestelijke avond vol ontmoeting, overdenking, zingen en ook genieten van een high tea. Door velen was er gebakken waardoor er voor de meer dan honderd dames genoeg te genieten was. Een avond vol gezelligheid maar met een serieuze boodschap. Ook de zangmiddag kon niet ontbreken op het programma. Een prachtige middag waarbij werd genoten van het zingen van psalmen en liederen. Rianne Stouten en Gijs Zonnenberg smeedden de liederen tot een mooi geheel.

Een stevig ontbijt inclusief gebakken eieren en spek was de laatste activiteit op het ijsbaanterrein. Ongeveer 50 mannen schoven aan en kon daarnaast ook luisteren aar de boodschap van Marc de Gooijer. Een prachtige boodschap dat God bevrijding kan en wil geven als we klem zitten.

Veel vrijwilligers en jongeren die hun maatschappelijke stage liepen, hebben meegewerkt aan deze week. Er zijn heel veel bezoekers op het ijsbaanterrein en in de Grote Kerk geweest. De organisatie kijkt met dankbaarheid en verwondering terug op een goed verlopen week en geeft hier volgend jaar graag een vervolg aan.

Deel dit bericht met je vrienden!