zondag 25 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

A-team Schaakvereniging Sliedrecht derde van Nederland

3 december 2018

SLIEDRECHT - Het A-team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft de Meesterklasse A – het officiële Nederlands Kampioenschap voor jeugdteams - van dit jaar afgelopen zaterdag fantastisch weten af te sluiten met een derde plek. Daarmee schrijven de jeugdtalenten Marijn den Hartog, William Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing, historie, want nog nooit eindigde een Sliedrechts jeugdteam zo hoog in de hoogste klasse. Een prachtige prestatie van dit team, want  3e van Nederland in een sterk deelnemersveld is een uitstekende prestatie van het team dat al jaren in de hoogste jeugdklasse voor teams van Nederland speelt. 

Aan de start van de slotdag van 4 zaterdagen stond het Sliedrechtse jeugdteam verrassend tweede. Na een mindere zevende ronde zakte het team van teamleider Marcel Klein naar een vierde plaats, net buiten het podium.

In de achtste en laatste moest er gewonnen worden en was het Sliedrechtse kwartet afhankelijk van een misstap van de nummers 2 en 3.

Zelf won het Sliedrechtse A-team overtuigend haar laatste wedstrijd en vervolgens was het wachten en wachten. En dat wachten werd beloond want in de laatste minuten van de wedstrijd van de tegenstander om de derde plaats viel het kwartje voor Sliedrecht de goede richting op.
Marijn den Hartog werd topscorer van het team.

Al met al is de derde plaats bij een NK Jeugd voor teams een bevestiging dat de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht sterk is geworden.

Natuurlijk zal het team zoals er van het bestuur van Schaakvereniging Sliedrecht kan worden verwacht op waardige wijze gehuldigd gaan worden.

Deel dit bericht met je vrienden!