zondag 25 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

Overstappen van energieleverancier loont de moeite

3 december 2018 (door Hans Huisman)

SLIEDRECHT - Je kunt veel geld besparen wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier. Toch heeft ruim 50 procent van de consumenten dit de laatste 3 jaar niet gedaan. En 26 procent is zelfs nog nooit overgestapt naar een andere leverancier.
Veel mensen zijn zich niet bewust dat ze, in vergelijking tot de prijzen die andere energieleveranciers in rekening brengen, meer betalen dan nodig is voor energie. Ook blijven consumenten bij hun oude leverancier, omdat ze bang zijn voor de rompslomp die een overstap met zich meebrengt. En dat is in meerdere opzichten een gemiste kans.

Flinke prijsverschillen
Je betaalt voor hetzelfde product bij de diverse energieleveranciers verschillende prijzen. Dit verschil kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. Het loont daarom zeker de moeite om het bedrag dat je betaalt aan je eigen energieleverancier te vergelijken met het tarief dat je bij andere leveranciers verschuldigd bent. Heb je wel het voordeligste tarief?

Wanneer kun je overstappen?
Wanneer blijkt dat je te veel betaalt, kun je van energieleverancier veranderen. Dit kan echter niet altijd direct. In de meeste gevallen heb je bij je huidige leverancier een contract voor één, drie of vijf jaar afgesloten, waarna dit automatisch wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Wanneer de contractperiode is afgelopen, kun je maandelijks het contract opzeggen zonder dat je hiervoor een boete hoeft te betalen.

Hoeveel tijd ben je eraan kwijt?
Als je hebt besloten naar welke energieleverancier je overstapt, heb je verreweg het meeste werk gedaan. Het overstappen zélf kost namelijk maar een minuut of vijftien. Je meldt je aan bij je nieuwe leverancier en die zorgt ervoor dat het nieuwe contract start en het huidige wordt opgezegd.

Deel dit bericht met je vrienden!