Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bezwaren Kerkbuurt verworpen'
06dec

Bezwaren Kerkbuurt verworpen

SLIEDRECHT - De bouw van 16 nieuwe appartementen in de Kerkbuurt is een flinke stap dichterbij gekomen. De rechtbank heeft de bezwaren van de Belangenvereniging Kerkbuurt-Oost niet-ontvankelijk verklaard. Het beroep van twee particulieren is ongegrond verklaard. De rechtbank stelt dat de gemeente terecht een omgevingsvergunning voor het plan heeft afgegeven.

De gemeente Sliedrecht wil met de bouw van het appartementencomplex de Kerkbuurt een entree met meer uitstraling geven. Het gebouw staat gepland op een braakliggend stuk grond. Het naastliggende pand ’t Geveltje (op nummer 12) wordt gesloopt en betrokken bij de plannen.

De Belangenvereniging Kerkbuurt-Oost en particulieren maakten bezwaar tegen het project en stapten naar de rechtbank. De Belangenvereniging Kerkbuurt-Oost is niet ontvankelijk verklaard door de rechtbank. De bezwaren van de twee particulieren zijn ongegrond verklaard.

Zo maakten de bezwaarmakers zich zorgen over het aantal parkeerplaatsen en de verkeersveiligheid. Maar volgens de rechtbank zijn er in het plan voor het appartementencomplex genoeg nieuwe parkeerplaatsen opgenomen. De nieuwe uitrit zal volgens de rechtbank ook niet voor een verkeersonveilige situatie zorgen.

De bezwaarmakers stelden ook dat door de bouw van het appartementencomplex de luchtkwaliteit zou verslechteren. Ook vreesden ze dat ze door de hoogte van het gebouw minder zon in hun tuin zou schijnen en dat hun uitzicht belemmerd zou worden. Die bezwaren zijn door de rechtbank verworpen.

De gemeente Sliedrecht is blij met de uitspraak van de rechtbank. Met de uitspraak is de bouw van het appartementencomplex een stuk dichterbij gekomen.

Zie ook:
Overeenkomst gesloten om Kerkbuurt aantrekkelijker te maken (do, 15 nov 2018)
Rioolwerkzaamheden voor de lift aan de Kerkbuurt (wo, 29 aug 2018)
Presentatie de nieuwe Winkelstraat 'de Kerkbuurt Sliedrecht' (di, 3 jul 2018)
Kerkbuurt 2.0: Ondernemers en gemeente werken samen aan toekomstbestendigheid (ma, 14 mei 2018)
Werkzaamheden Kerkbuurt en Molendijk starten medio januari (wo, 22 nov 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!