dinsdag 27 oktober 2020

Alles over Sliedrecht

Het Bureau Sociaal Raadslieden gesloten van maandag 24 december 2018 t/m dinsdag 1 januari 2019

18 december 2018

SLIEDRECHT - Bureau Sociaal Raadslieden is er voor iedereen.

Sluiting feestdagen: Het Bureau Sociaal Raadslieden is gesloten van maandag 24 december 2018 t/m dinsdag 1 januari 2019.

Het Bureau Sociaal Raadslieden geeft  informatie en advies over wetten en regels. De maatschappij is steeds ingewikkelder geworden. Regels en brieven zijn steeds moeilijker te begrijpen. Ook neemt het aantal regels alleen maar toe. Veel voorzieningen moeten digitaal worden aangevraagd en ook dat kan lastig zijn.

Het Bureau Sociaal Raadslieden maakt de mensen daarom wegwijs in de wirwar van regels en voorzieningen en ondersteunt mensen bij het aanvragen van voorzieningen.

Het Bureau Sociaal Raadslieden kijkt welke regel van toepassing is of geeft advies en helpt bij het zoeken naar de beste oplossing. Ook kan het Bureau helpen bij het schrijven van een brief, het maken van bezwaar, of het invullen van formulieren. Wanneer dat nodig is legt het Bureau Sociaal Raadslieden contact met de betreffende instantie om met elkaar tot een oplossing te komen.
Alle inwoners van Sliedrecht kunnen terecht met vragen over bijvoorbeeld uitkeringen, sociale voorzieningen, studiefinanciering, huur, belastingen, toeslagen, echtscheiding, alimentatie en vreemdelingenzaken. Ook met andere (juridische) vragen, of wanneer er (dreigende) schulden zijn, kunt u voor advies en ondersteuning terecht op het spreekuur. Blijf niet met uw vragen lopen, maar maak op tijd een afspraak. De medewerkers helpen u graag en staan voor u klaar.

Elke dinsdagmorgen en donderdagmorgen is er een spreekuur op afspraak.  Het spreekuur van de dinsdagmorgen is in de Buurthuiskamer aan de Havikstraat 5. Het spreekuur van de donderdagmorgen vindt plaats aan het Bonkelaarplein.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar tel: 0184-420539.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjan Bisschop, Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, via bovenstaand telefoonnummer, of mail naar m.bisschop@welzijnswerksliedrecht.nl. Het bezoekadres is: Het Bonkelaarhuis, Bonkelaarplein nr. 7 in Sliedrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!