vrijdag 26 februari 2021

Alles over Sliedrecht

Jongeren die komende zomer naar Rwanda afreizen, hebben deelgenomen aan de traditionele Nieuwjaarsduik

2 januari 2019

SLIEDRECHT - Jongeren uit de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente Sliedrecht, die komende zomer naar Rwanda afreizen, hebben op Nieuwjaarsdag deelgenomen aan de traditionele Nieuwjaarsduik van ‘Natuurlijk Sportief’ in de Merwelanden (Dordrecht).

Het waren ongeveer 40 personen, incl. begeleiding en supporters, die na de warming-up en met UNOX-muts op, dé frisse sprong in het koude water maakten.

Met deze ludieke actie haalden zij ongeveer 3.600 euro bij elkaar. Dit geld is bedoeld voor een aantal projecten die zij in Rwanda gaan uitvoeren.

Zo zal de groep van 15 jongeren, samen met Rwandese jongeren, een jeugdkamp organiseren voor weeskinderen met aids/hiv en voor kinderen uit achterbuurten. Verder gaan ze voor een landbouwproject naar de Diaconessen van Abaja ba Kristo en zullen zij zich laten informeren over het verzoeningsproces, vanwege de genocide in 1994.

De jongeren betalen hun eigen reis en willen daarnaast, via allerlei activiteiten, in totaal 20.000 euro bijeen halen voor genoemde projecten.

Wie hun actie wil ondersteunen kan een bijdrage overmaken op bankrekening NL 55 RABO 0373 7063 59 van de Diaconie Geref. Kerk Sliedrecht o.v.v. Rwanda 2019.

De foto's zijn gemaakt door Rita Verboom.

Deel dit bericht met je vrienden!