donderdag 6 augustus 2020

Alles over Sliedrecht

Jeugdschaker Barend van Dieren stevig aan kop bij Snelschaakcompetitie Jeugd

7 januari 2019

SLIEDRECHT - Op de eerste speelavond van het nieuwe seizoen heeft Barend van Dieren een belangrijke stap gezet naar de winst in de najaars-editie van de snelschaakcompetitie. Barend wist met scherp spel beide partijen te winnen en doordat zijn directe concurrenten er niet waren, komt Barend nog steviger in het zadel te zitten.

Enigszins in het spoor van Barend bleef Ricardo Veen, ook hij won beide partijen. Hij stijgt hierdoor van de 5e naar de 3e plaats en maakt dus ook kans op het podium. Ook Julian van Dieen kende een uitstekende avond. Tegen Bart van de Beek leek dat er in het begin nog niet zo in te zitten, maar in het eindspel maakte hij korte metten met de stelling van Bart. Bart nam revanche door in de tweede ronde van Sharujan te winnen en blijft zo in de top 10 staan. Jaco Kruidenier en Seth van Houwelingen streden om een plek richting de top 5. Seth leek het beste van het spel te hebben, maar de ervaring van Jaco gaf uiteindelijk de doorslag. Beide jongens krijgen stertraining van Anne Haast en plukken hier de vruchten van.

Wedstrijdleider Cees Moes had 2 spannende indelingen gemaakt, terwijl jeugdleider Joost Stoker langs de borden liep en zag dat het geleerde van de afgelopen periode soms goed werd uitgevoerd. Ribas Kruidenier scoorde met 2 punten ook uitstekend en klimt in de rangschikking. De mooiste overwinning van de avond kwam echter van Jelle Peursem. Niet alleen scoorde hij ook 2 punten, maar de tweede overwinning was er eentje, waar menig seniorlid moeite mee zou hebben. Een mooie koningsaanval werd door Jelle afgerond door een mat met 2 paarden en een toren. Zo stijgt ook Jelle op de ranglijst.

Volgende week gaat de reguliere competitie weer verder en dan zijn de vakanties ook weer voorbij, zodat het weer volle bak zal worden in de Havik.

Deel dit bericht met je vrienden!