vrijdag 26 februari 2021

Alles over Sliedrecht

Sliedrecht Sport legt technische staf Heren twee seizoenen langer vast

8 januari 2019

SLIEDRECHT - Volleybalvereniging Sliedrecht Sport en de (assistent) trainer-coaches van Heren 1, Paul van der Ven en Marnix Elbers, verlengen hun samenwerking met nog eens twee seizoenen. Van der Ven, de eergisteren 42 geworden hoofdcoach, blijft daarmee in principe tot en met seizoen 2020-2021 verantwoordelijk voor de Eredivisieploeg.

“We hebben een heel goed gevoel over de coaching van Paul en Marnix”, licht Sliedrecht Sport-voorzitter Cees Boer toe. “Dat brengen we met deze verlenging graag tot uitdrukking.”

Van degradatie naar promotie
Van der Ven is nu in het derde seizoen dat hij voor de blauw-witte troepen staat. In het seizoen voor zijn komst degradeerde het Sliedrechtse Heren 1 bijna uit de Topdivisie. Afgelopen jaargang wist de geboren Veghelaar met z’n team echter promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen. En daarin wordt op dit moment in de top meegedraaid. "We zitten met de spelers en staf in een fantastisch proces”, voegt Van der Ven toe. “Het vervult me met trots dat we dat traject nog eens twee seizoenen kunnen doortrekken. Ik heb dan ook graag bijgetekend om bij deze geweldige vereniging en met ons superteam in de top van de Eredivisie te spelen.”

Over Sliedrecht Sport
Sliedrecht Sport (1956) is met een ruime 600 leden een van de grootste volleybalverenigingen van Nederland en kent als kernwaarden: ambitieus, bruisend en samen. Dames 1 speelt sinds seizoen 1995-1996 onafgebroken in de Eredivisie en kwam ook al meer dan vijftig keer uit in Europees verband. Afgelopen seizoen legden de dames beslag op de triple (landskampioenschap, Nationale Beker en Supercup). Deze prijzen werden in totaal achtereenvolgens vier, drie en drie keer veroverd.

Heren 1 werd afgelopen seizoen kampioen in de Topdivisie en promoveerde voor het eerst in zijn bestaan naar de Eredivisie. Sliedrecht Sport veroverde in 2017-2018 voor de derde keer op rij de Jaap van Kasteelbokaal voor ‘beste jeugdvereniging van Nederland’. In totaal mocht de Alblasserwaardse vereniging deze titel vijf keer dragen. In het voorbije seizoen werden ook nog eens Meisjes A, Jongens A en Jongens C nationaal kampioen.

Sliedrechtsport.nl

Foto: Paul van der Ven (l) en Marnix Elbers (Fotograaf: Jeroen de Bruin)

Deel dit bericht met je vrienden!