vrijdag 26 februari 2021

Alles over Sliedrecht

William Gijsen en Luana Mensing jeugdkampioen van de RSB

9 januari 2019

SLIEDRECHT - Bij de afgelopen weekend gehouden Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond zijn William Gijsen (foto onder) en Luana Mensing (foto boven) kampioen geworden in hun leeftijdscategorie. Na het succes van het A-team bevestigden de Sliedrechtse jeugdspelers daarmee de sterkte van de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht.

William Gijsen had zich bij een vorig kwalificatietoernooi reeds geplaatst voor het NK Jeugd van 2019. Hij gebruikte het PJK van de RSB dan ook als trainingstoernooi. In de A-categorie speelde hij dusdanig sterk dat William uiteindelijk – zonder de laatste ronde te spelen – zich voor de tweede achtereenvolgende keer als jeugdkampioen van de RSB mocht laten kronen. Gijsen is de eerste Sliedrechtse jeugdspeler die in de hoogste categorie twee keer kampioen is geworden. Peter van den Bergh en Jan Pieter Vos werden in de beginjaren van 2000 één keer kampioen.

Luana Mensing was de favoriete in de C-categorie bij de meisjes. Het Sliedrechtse talent speelde vooral in het begin van het toernooi uitstekend en plaatsing voor het NK leek in de maak. Helaas ging het in de laatste ronde mis en mist Luana rechtstreekse plaatsing voor het NK. Door haar goede score eindigde ze wel als hoogste meisje van de RSB-speelsters. Daardoor mag de jongste schakende Mensing zich kampioen van de RSB worden. Dat was zij eerder in de F-categorie en nu dus ook in de zwaardere C-categorie.

Luana kan zich nog via een ander kwalificatietoernooi alsnog plaatsen voor het NK dat ook dit jaar in Assen plaats zal vinden.

Al met al dus weer goede successen van de Sliedrechtse schaakjeugd.

Deel dit bericht met je vrienden!