Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zaterdag 9 februari ontvangt Ben Corino Hans Tanis in Studio De Witt'
08feb

Zaterdag 9 februari ontvangt Ben Corino Hans Tanis in Studio De Witt

DORDRECHT / SLIEDRECHT - Op zaterdag 9 februari ontvangt Ben Corino in Studio De Witt Hans Tanis (57). Hij begon in 2008 als wethouder in de gemeente Sliedrecht. Hij had de portefeuilles Economische Zaken en Financiën. Ook was hij regiobestuurder Wonen en Bereikbaarheid in de Drechtsteden en loco-burgemeester van Sliedrecht.

Per 1 januari verruilde hij zijn wethouderspost om namens de SGP in de nieuwe gemeente Altena in Noord-Brabant als wethouder aan de slag te gaan. De gemeente Altena is op 1 januari 2019 ontstaan uit samenvoeging van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Als wethouder Financiën loodste Tanis Sliedrecht ondermeer door de financiële crisis heen. Maar ook als portefeuillehouder van het Drechtstedenbestuur is dankzij zijn inzet de fileproblematiek op de A15 op de agenda van het kabinet gekomen. Daarmee heeft hij bereikt dat de A15 tussen Sliedrecht en Gorinchem op langere termijn verbreed gaat worden. En op korte termijn komt er acht miljoen euro beschikbaar om het probleem aan te pakken.

In deze uitzending kijkt Ben Corino met Tanis terug op diens Sliedrechtse periode. Gaat met hem het gesprek aan over het Drechtstedelijke samemwerkingsorgaan de Drechtraad. En over hoe het nu is om in een een nieuwe fusie gemeente aan de slag te gaan.

In het tweede uur van Studio De Witt is er aandacht voor de de actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden.

De Dichter van Dienst is Esther de Beun

In het derde uur: De Politieke stamtafel.
In dit uur staan politieke actualiteiten  en verdieping centraal.

Studio De Witt van 10.00 uur - 13.00 uur bij Drechtstad FM 95.7 (ether) 105.9 (kabel) Kanaal 1083 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.Deel dit bericht met je vrienden!