Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tulp voor Hulp actie 2019 van het Rode Kruis Alblasserwaard'
25feb

Tulp voor Hulp actie 2019 van het Rode Kruis Alblasserwaard

ALBLASSERWAARD - Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO bij grote en kleine evenementen, waarvan de Nijmeegse Vierdaagse de bekendste is.

De ‘Tulp voor Hulp’ is vanaf 25 februari te koop bij alle Albert Heijn winkels die Bloemen & Planten verkopen. Van iedere bos tulpen die verkocht wordt (herkenbaar aan de Tulp voor Hulp hoes), gaat één euro naar het Rode Kruis in Nederland. De hulporganisatie besteedt de opbrengst van de tulpenactie aan noodhulp. Om bij noodsituaties en calamiteiten in Nederland zo goed mogelijk hulp te kunnen verlenen, zoekt het Rode Kruis nieuwe hulpverleners. De hulporganisatie zorgt ervoor dat alle vrijwilligers goed opgeleid zijn en voorbereid op iedere calamiteit.

In de Alblasserwaard stonden de Rode Kruis hulpverleners in 2018 o.a. bij de schaatsbaan Papendrecht, de Santarun in Gorinchem, het Lichtjesfeest in Leerdam, Braderie Kerkbuurt Sliedrecht en de Molenloop Alblasserdam.

Op 1 en 2 maart 2019 zijn Rode Kruis vrijwilligers bij Albert Heijn-filialen om meer informatie te geven over de tulpenactie, noodhulp of andere Rode Kruisactiviteiten.

Rode Kruis vrijwilligers afdeling Alblasserwaard zijn aanwezig bij de volgende filialen van Albert Heijn:

- Makado-Center in Alblasserdam.

- Burgemeester Winklerplein in Sliedrecht

- Winkelcentrum Wilgendonk in Ppaendrecht.Deel dit bericht met je vrienden!