Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Oud-wethouder Hans Tanis onderscheiden met de eerste Dr. Pieter Langeveldpenning'
26feb

Oud-wethouder Hans Tanis onderscheiden met de eerste Dr. Pieter Langeveldpenning

SLIEDRECHT - Oud-wethouder Hans Tanis is voor zijn grote inzet voor Sliedrecht op de middag van 21 februari onderscheiden met de eerste Dr. Pieter Langeveldpenning. Dat gebeurde tijdens zijn afscheidsreceptie in Partycentrum De Lockhorst. Hans Tanis was tien jaar wethouder in Sliedrecht. Eind januari is hij vertrokken. Hij is nu wethouder in de nieuwe gemeente Altena.

De Dr. Pieter Langeveldpenning is in het leven geroepen om inwoners van Sliedrecht te eren die het dorp een grote stap vooruit hebben geholpen. Net als Doctor Pieter Langeveld dat begin twintigste eeuw deed. In de tijd van Dr. Langeveld was Sliedrecht een dijkdorp waar toen circa 10.000 mensen woonden. Velen van hen leefden in armoede en waren slecht behuisd.

Opmerkelijk plan
In die tijd kwam Pieter Langeveld met een opmerkelijk plan. Hij stelde voor om de Hubert de Baatplaat in te polderen en op te hogen zodat er ruimte zou komen voor woningbouw en industrie. Het plan werd uitgevoerd en daardoor kreeg Sliedrecht een haven, een nieuw industrieterrein en er werden huizen gebouwd op dat wat nu bekend staat als de oude uitbreiding. Het dorp plukt er nog steeds de vruchten van.Oud-wethouder Hans Tanis ontving als eerste de Dr. Pieter Langeveldpenning. Hij heeft de onderscheiding ontvangen omdat hij veel bereikt heeft voor Sliedrecht. Zo kreeg hij voor elkaar dat het kabinet 300 miljoen euro heeft uitgetrokken om de files op de A15 aan te pakken.

Lage lasten
In zijn begintijd als wethouder zorgde Hans Tanis ervoor dat er twee nieuwe scholen kwamen. En in al die tijd heeft hij de lasten voor de inwoners laag gehouden, terwijl hij Sliedrecht wel door de grootste economische crisis van deze eeuw heeft geleid.

Hans Tanis was van 2008 tot begin 2019 wethouder in Sliedrecht voor de SGP/ChristenUnie. Daarvoor was hij tien jaar raadslid.

Zie ook:
Hans Tanis vertrekt uit Sliedrecht (vr, 18 jan 2019)
Gesprek Hans Tanis en RWS over N3/A15 (do, 22 nov 2018)
Hans Tanis trots op samenwerking met de Provincie en Rijkswaterstaat bij aanpak A15: 'Grootste knelpunt in regio' (di, 26 jun 2018)
Wethouder Hans Tanis neemt eerste exemplaar City Cheques Sliedrecht in ontvangst (di, 5 dec 2017)
Wethouders Dijkstra en Tanis: "Woonboulevard kan nog een stuk aantrekkelijker" (di, 3 okt 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!