Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nationaal Baggermuseum Sliedrecht decor van tv-programma ‘Verborgen Verleden’'
28feb

Nationaal Baggermuseum Sliedrecht decor van tv-programma ‘Verborgen Verleden’

SLIEDRECHT - Bijzonder bezoek in het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht: begin december bezocht actrice Olga Zuiderhoek samen met een filmploeg het museum voor opnames voor ‘Verborgen Verleden’. In dit televisieprogramma van NTR gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. De aflevering met Olga Zuiderhoek wordt uitgezonden op donderdag 7 maart op NPO 2 om 20.30 uur.

Actrice Olga Zuiderhoek schitterde in tal van films en televisieprogramma’s. Haar vader, overgrootvader en oud-vader hadden allemaal de ongewone voornaam ‘Bos’. Daarnaast is ze benieuwd waar haar donkere uiterlijk vandaan komt: heeft ze mediterrane voorouders? Haar zoektocht leidt haar onder andere naar de Sliedrechtse baggerfamilies. Ook zijn Zuiderhoeks voorouders betrokken geweest bij de Grote Kerk in Sliedrecht, waar ook opnames voor het tv-programma zijn gemaakt.

Verrassende verhalen
Naast Olga Zuiderhoek gaan in dit twaalfde seizoen van ‘Verborgen Verleden’ onder andere ook Gerrit Zalm, Fedja van Huêt en Angela Groothuizen op zoek naar hun voorouders. De zoektochten leiden altijd weer tot verrassende verhalen. Soms heel ver terug in het verleden, soms veel dichterbij. Er zijn brave burgers, arme sloebers, avonturiers en zelfs staatshoofden onder de voorouders van de hoofdpersonen. Hoe dat precies zit bij de voorouders van Olga Zuiderhoek, is donderdag 7 maart op NPO 2 om 20.30 uur te zien.

Fotobijschrift: In de bestuurskamer van het Baggermuseum vertelt Remco van de Ven actrice Olga Zuiderhoek over haar Sliedrechtse voorouders.
Deel dit bericht met je vrienden!