zondag 28 november 2021

Alles over Sliedrecht

Dana Verheij kampioene van RSB bij PJK-DM

4 maart 2019

SLIEDRECHT - Bij de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond heeft Dana Verheij (lid bij Schaakvereniging Sliedrecht en SV De Klimop) afgelopen weekend toegeslagen in categorie D-meisjes. Met 7 punten uit 9 partijen weer de pas 12-jarige Dana met voorsprong de terechte kampioene. Namens Schaakvereniging Sliedrecht deden ook Jaco Kruidenier en Daniël van Leeuwen voor het eerst mee aan een PJK.

Dana kende een perfecte eerste speeldag met een ideale score van 5 uit 5! P[ de tweede en tevens laatste speeldag ging het een stuk moeizamer, maar toch scoorde ze nog 2 punten, zodat het grote talent op 7 uit 9 eindigde en dus terecht de kampioen van categorie D bij de Meisjes werd. Ze eindigde in de totaalstand met de jongenscategorie zelfs als tweede, een uitstekend resultaat.

Dana zal op 30 mei, 31 mei en 1 juni in Rijswijk dus met het NK-D voor meisjes gaan meedoen.

Jaco Kruidenier deed voor het eerst mee aan een PJK. Dat was vooral in het begin even wennen, maar hij kende een prima slot van het PJK in de D-categorie. Met uiteindelijk 4 punten uit 9 partijen eindigde Jaco keurig in de middenmoot. Vooral de opgedane ervaring zal het Sliedrechtse talent, dat inmiddels ook training krijgt van Nederlands kampioene Anne Haast, zal hem de komende tijd bij toernooien hoger doen eindigen.

Ook voor Daniël van Leeuwen was het zijn eerste grote toernooi. Ook voor Daniël gold dat hij moest wennen aan langere bedenktijd. In het begin speelde hij nog te snel, maar vooral op de tweede speeldag deed hij het uitstekend met 2 zeges uit 4 partijen. Met uiteindelijk 3 uit 9 deed Daniël het zeker verdienstelijk.

Zo eindigden de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond met 3 Sliedrechtse kampioenen; William Gijsen in categorie A, Luana Mensing in de categorie C-meisjes en Dana Verheij dus bij categorie D-meisjes. Prima resultaat van de spelers van Schaakvereniging Sliedrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!