Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente organiseert ondernemersontbijt'
04mrt

Gemeente organiseert ondernemersontbijt

SLIEDRECHT - Op donderdag  21 maart zal er weer een ondernemersontbijt plaatsvinden in Sliedrecht. Ditmaal wordt het evenement wederom georganiseerd door de gemeente, en het wordt gehouden in de hal van het gemeentekantoor aan de Industrieweg. Dit jaar geldt er een sociaal thema, namelijk dementievriendelijkheid in Sliedrecht. Hierover zal Pamela van der Kruk, directeur van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, tijdens het ontbijt spreken. Alle geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden om deel te nemen aan het evenement.

Voorgaande jaren groot succes

Evenementen als dit zijn van groot belang voor het bedrijfsleven en vooral ook de afdelingen van de gemeente die een inzicht proberen te verwerven in de stand van zaken. Zo werd er vier jaar geleden het ondernemersontbijt onder het thema "Sliedrecht door de bril van de ondernemer" georganiseerd, om beter te begrijpen wat de gemeente voor het bedrijfsleven kan betekenen. Daarnaast biedt een evenement voor ondernemers natuurlijk een uitstekende mogelijkheid tot netwerken.

Ondernemend Sliedrecht in gemeenteakkoord

Afgelopen jaar heeft de nieuwe gemeentecoalitie een akkoord gesloten voor de komende bestuursperiode. Eén van de economische speerpunten in dit akkoord is het investeren in winkelmogelijkheden en het levensvatbaar houden van winkelstraten. Het thema van het ondernemersontbijt dit jaar, dementievriendelijkheid, speelt een belangrijke rol in het betrekken van senioren in de lokale winkelervaring.

Economische mogelijkheden in Drechtsteden

De plannen van de gemeente Sliedrecht vallen onder een breder investeringplan dat al twee jaar geleden—tevens op een ondernemersontbijt—werd gepresenteerd onder het mom van het Economic Development Board. Destijds werd er een investering van 7,5 miljard verspreid over tien jaar beloofd, een bedrag dat in de Drechtsteden zal "moeten leiden tot 30.000 nieuwe arbeidsplaatsen, 25.000 nieuwe woningen en een economisch sterke regio" aldus voorzitter Sjoerd Vollebregt destijds. Nu de laatste gevolgen van de economische crisis voorbij zijn, is er voor industrie en kleinbedrijf de juiste tijd gekomen voor vernieuwing en uitbreiding: belangrijke thema's voor het Economic Development Board. Samenwerking en digitalisering spelen hierin een belangrijke rol. Vele diensten en producten kunnen bedrijven online gemakkelijk organiseren, of het nou boekhoudingssoftware of het bestellen van technisch materiaal betreft, zoals bij Jungheinrich Profishop

Sliedrechtse samenwerkingen

Wat het Sliedrechtse bedrijfsleven betreft, ontbreekt het niet aan samenwerkingsverbanden en gemeenzame platforms. Onlangs was ook de duurzaamheidsbijeenkomst in het nieuws, waarbij een groot aantal bedrijven is samengekomen om onder andere de energietransitie te bespreken.Deel dit bericht met je vrienden!