zondag 28 november 2021

Alles over Sliedrecht

Eerste schaakteam freewheelend naar de winst

18 maart 2019

SLIEDRECHT - Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht heeft in de zevende ronde van de landelijke competitie vrij eenvoudig gewonnen van degradatiekandidaat Charlois Europoort 3. Teamleider Joost Stoker zag zijn manschappen zonder verliespartij met 5-3 winnen. Daarmee blijft het Sliedrechtse vlaggenschip in het spoor van koploper HWP/Sas van Gent 2, de tegenstander in de volgende ronde.

In Rotterdam was de strijd eigenlijk al snel beslist door snelle winstpartijen van kopman Niels Mijnster en jeugdspeler William Gijsen. Deze achterstand kwamen de Rotterdammers niet meer te boven.
Robert van Rekom bleef via een remise omgeslagen, terwijl Jorik Klein zijn goede vorm bewees door aan een topbord te remiseren.

Spektakel was er op het bord van invaller Willem Kuiper, die tegen zijn op papier sterkere tegenstander de beste kansen leek te hebben, maar uiteindelijk eindigde ook deze partij in remise.
Floris Verweij bleef ook ongeslagen. Tegen oud-OKD-winnaar Melvin Holwijn speelde hij remise.
Tenslotte werd de vrede ook getekend bij de partijen van Teunis den Rooijen en Arjan van der Leij.
Op 13 april vindt de allesbeslissende wedstrijd plaats tegen topfavoriet HWP/SvG 2. Qua matchpunten staat het gelijk, qua bordpunten staat de Zeeuwse formatie voor. Dat gaat een spannende wedstrijd opleveren. Sliedrecht heeft het thuisvoordeel.

Deel dit bericht met je vrienden!