zondag 28 november 2021

Alles over Sliedrecht

Spannend einde schaakcompetitie verwacht

18 maart 2019

SLIEDRECHT - Met nog 4 ronden te gaan in de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht ziet het er nog steeds goed uit voor koploper Niels Mijnster. Zelf speelde hij afgelopen donderdag een saaie remise tegen Jorik Klein en zag  hij concurrent Wim Hokken weliswaar iets dichterbij komen, maar met 130 keizerpunten voorsprong zou het toch niet meer fout mogen gaan. Maar: “Parijs is nog ver…”Door externe verplichtingen waren een groot aantal spelers niet aanwezig en stonden slechts 11 partijen op de rol.

Wim Hokken had de nodige moeite met Willem Barendswaard en pas in het verre eindspel wist Hokken zijn pionnenvoordeel in winst om te zetten.
Bert Dobber kreeg schaakles van William Gijsen, terwijl Dana Verheij geen vuist kon maken tegen Jerry van Rekom.

Meinte Smink leek op een vol punt af te stevenen tegen Johan van der Griend, maar de routinier knokte zich naar remise.
Marcel Klein startte goed tegen Kees Wessels, maar kwam in het latere spel toch nog wat routine te kort om de oud-kampioen beentje te lichten.

Peter Vis greep al snel mis tegen Koos van den Bergh, redde zich er toch nog uit, maar werd met materieel achterstand vakkundig matgezet.
Leo Koppelaar en Joost Stoker speelden een gezellige partij die uiteindelijk in winst voor Stoker eindigde. Ferhat Erdogan miste een winstkans tegen Sami Al-yassin en moest alsnog zijn koning omleggen.

Johan Gijsen en Henri Hartog speelden een lange, op en neergaande partij, waarbij het punt verrassend naar Gijsen ging.
A.s. donderdag wordt de 27e ronde gespeeld en speelt het 4e team (RSB 2) thuis tegen Spijkenisse.
A.s. zaterdag wordt het 39e Alblasserwaardtoernooi gehouden. Aanmelden is nog steeds mogelijk.

Deel dit bericht met je vrienden!