zondag 28 november 2021

Alles over Sliedrecht

Hoe veilig vinden inwoners Sliedrecht?

28 maart 2019

SLIEDRECHT - Sliedrecht is een veilige gemeente en dat moet zo blijven. Om in beeld te krijgen hoe de inwoners de veiligheid ervaren, is vandaag een veiligheidsbelevingsonderzoek van start gegaan. De gemeente roept alle inwoners op aan het onderzoek mee te doen.

De gemeente wil met het onderzoek te weten komen wat volgens inwoners de belangrijkste veiligheidsvraagstukken zijn in Sliedrecht. Verder is het de bedoeling om te weten te komen welke zaken inwoners goed vinden gaan en wat zeker zo moet blijven. Ook wil de gemeente inzicht krijgen in de manieren waarop inwoners betrokken willen zijn bij een veilig Sliedrecht.

Oproep aan alle inwoners
Het is de eerste keer dat er in Sliedrecht zo'n onderzoek plaatsvindt. De uitkomsten worden meegenomen bij het opstellen van nieuw beleid. Het is de bedoeling dat dit nieuwe Integraal Veiligheidsplan voor de zomer klaar is en na de zomer door de gemeenteraad wordt besproken. De gemeente wil graag dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan het onderzoek. Hoe meer inwoners meedoen, hoe beter de gemeente in beeld krijgt hoe inwoners denken over de veiligheid in hun omgeving.

Leden van het Bewonerspanelpanel Sliedrecht krijgen de vraag om aan het onderzoek mee te doen. Daarnaast roept de gemeente via social media, kranten en websites ook andere inwoners op om aan het onderzoek mee te doen. Zo kan iedereen in Sliedrecht laten weten hoe hij of zij over de veiligheid in het dorp denkt.

Mensen die willen meedoen aan het onderzoek kunnen tot en met vrijdag 12 april online een vragenlijst invullen. Het gaat om elf vragen en de beantwoording duurt zo'n vijf minuten. De vragenlijst is te vinden op de website van het Onderzoekcentrum Drechtsteden.

Directe aanleiding voor het onderzoek zijn afspraken die in het college uitvoeringsprogramma zijn gemaakt. Het onderzoek is een onderdeel van de campagne '25.000 paar ogen'. Sliedrecht heeft ruim 25.000 inwoners en de gemeente doet in deze campagne een beroep op iedereen om mee te kijken in het dorp en melding te doen als er iets mis is of lijkt. Dat kan variëren van een losliggende stoeptegel tot het vermoeden van een wietkwekerij en van verwaarloosde kinderen tot dierenleed.

Burgemeester Bram van Hemmen: "Wij zijn met zijn allen verantwoordelijk voor ons dorp. Als u het niet meldt, dan weten wij het niet en nemen we dus geen maatregelen. Als 25.000 paar ogen meekijken, dan wordt Sliedrecht nog mooier."

Deel dit bericht met je vrienden!