Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Papendrecht wordt wijk in Groot Sliedrecht'
01apr

Papendrecht wordt wijk in Groot Sliedrecht

SLIEDRECHT - Na maanden geheim overleg met gemeenteraden, de provincie en het kabinet mag de gemeente Sliedrecht vandaag op 1 april het heugelijke nieuws bekendmaken. Sliedrecht gaat fors uitbreiden en dat komt doordat Papendrecht zich vrijwillig voegt bij Sliedrecht om het eigen imago te verbeteren.

Papendrecht kijkt al geruime tijd met jaloerse ogen naar de buurgemeente Sliedrecht. Dat dorp is niet alleen veel mooier en leuker, maar het gaat er ook economisch stukken beter en het heeft stedelijke allure met twee NS-stations, te weten: Sliedrecht-Centraal en Baanhoek-West. Terwijl het dorp Papendrecht het zonder een moderne openbaar vervoersvoorziening moet doen.

Toen burgemeester Bram van Hemmen zes jaar geleden in Sliedrecht ging wonen, heeft hij al rekening met deze ontwikkeling gehouden door in Baanhoek-West te gaan wonen. "Toen waren de gesprekken al gaande. Om die reden heb ik een woning gekozen die in het midden van Groot Sliedrecht staat."

Niet iedereen in Papendrecht is blij met de samenvoeging met Sliedrecht. Een kleine splintergroep verstuurde vanochtend een persbericht waarin staat dat het Sliedrechtse NS-station Baanhoek-West vanaf nu Papendrecht-Oost zou heten. Om die 1-april-grap is vanmorgen in het gemeentekantoor van Sliedrecht hartelijk gelachen. Burgemeester Bram van Hemmen: "De werkelijkheid is anders. En dat weet dit handjevol mensen van deze Papendrechtse splintergroepering ook."

Inwoners hoeven zich overigens geen zorgen te maken dat de hashtag #MooiSliedrecht zal verdwijnen nu Papendrecht zich bij Sliedrecht voegt.Deel dit bericht met je vrienden!