Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geslaagde excursie van het Taalpunt Sliedrecht naar de Biesbosch'
19apr

Geslaagde excursie van het Taalpunt Sliedrecht naar de Biesbosch

SLIEDRECHT - Op woensdagmiddag 17 april organiseerde het Taalpunt Sliedrecht een excursie voor taalcursisten, hun kinderen en taalcoaches naar de Biesbosch. Samen met DordtSport was er een speurtocht rondom ‘Gezond bewegen met taal’ bedacht, om op een andere manier met taal bezig te zijn. Twee sportcoaches hielpen mee om de groep van 37 deelnemers te begeleiden. Veel deelnemers wonen al lang in Sliedrecht, maar waren nog nooit in de Biesbosch geweest. Vooral de kinderen vonden de supersnelle boot geweldig.

De taalcursisten leren de Nederlandse taal onder andere in de bibliotheek. De taalexcursies zijn bedoeld om Nederlands te oefenen, in praktische situaties en op verschillende locaties. Remko Jas, bibliotheekconsulent van de Bibliotheek AanZet: “Het was leuk om te zien hoe graag de kinderen aan hun ouders wilden laten zien, hoeveel ze wisten. De volwassenen zelf deden met hulp van de taalcoaches ook de hele middag mee. Veel gelopen, veel sproken en veel gespeeld, een mooie middag.”

Bij het Taalpunt in de bibliotheek kan iedereen op donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur terecht voor advies en informatie over de mogelijkheden om Nederlands te leren en te oefenen. Het Taalhuis Sliedrecht is een samenwerking tussen de Bibliotheek AanZet, MEE Plus, Stichting Welzijnswerk Sliedrecht, Participe Sliedrecht en Stichting Lezen & Schrijven.Deel dit bericht met je vrienden!