Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Het is klaar: groots schilderij siert geluidscherm A15' Schilderij siert A15
29apr

Het is klaar: groots schilderij siert geluidscherm A15

SLIEDRECHT - Kunstenaar Collin van der Sluijs heeft een grote klus geklaard. Vanaf 28 maart heeft hij het geluidscherm langs de A15 bij Sliedrecht omgetoverd tot een prachtig, maar liefst 200 meter groot schilderij. Een hele uitdaging, waarbij hij elke dag weer, in weer en wind en zon, vele vierkante meters heeft geschilderd en vele liters verf heeft mee gesleept zijn ladder tegen het scherm op. Dagelijks zijn vele auto's en vrachtwagens gepasseerd die zijn werk in een maand tijd tot stand zagen komen.

En het resultaat mag er zijn! Het grootse schilderij laat de kenmerken van het gebied achter het geluidsscherm zien; de baggerij, het water en het groen. Naast vele bloemen en planten en baggeremmers, siert ook een 10 meter grote kop van een merel het scherm. Het is een uniek project en het enige schilderij in Nederland op een geluidscherm.

Bekijk hieronder de timelapse en zie hoe Collin het schilderij heeft gemaakt.Het project is een pilot van de gemeente Sliedrecht, de Drechtsteden en Rijkswaterstaat. Naast een mooie oplossing voor de grauwe schermen, voorkomt het schilderij mogelijk ook ongewenste graffiti.

Zie ook:
Kunstenaar start met groot schilderij geluidscherm A15 (wo, 27 mrt 2019)
Sliedrecht krijgt groots schilderij op geluidscherm A15 (vr, 16 mrt 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!